Femeia care s-a aruncat de pe zgârie-nori. Mafiotul ce moare cu asul de pică în mână: Fotografii rare - GALERIE FOTO

De obicei, istoria se povesteşte prin împletirea faptelor adevărate cu iţele imaginaţiei povestitorului.O fotografie,însă,dezvăluie istoria în toată veridicitatea.Realitatea nu este consemnată doar în cuvânt.O fotografie cu un băieţel ce primeşte pantofi noi în timpul unui război intră în istorie.

Urmărește
11601 afișări
Imaginea articolului Femeia care s-a aruncat de pe zgârie-nori. Mafiotul ce moare cu asul de pică în mână: Fotografii rare - GALERIE FOTO

Femeia care s-a aruncat de pe zgârie-nori. Mafiotul ce moare cu asul de pică în mână: Fotografii rare - GALERIE FOTO (Imagine: Shutterstock/ Mediafax Foto)

Iată o serie de fotografii ce înfăţişează lumea "spectrală", prinsă pe hârtie fotografică, emoţionată, dureroasă, revoltată, hazlie, înfricoşătoare. Bogaţi şi săraci, mafioţi şi evlavioşi, copii, bătrâni, soldaţi sau femei diafane. Toţi au fost pe pâmănt, toţi au fost imprimaţi pe azotat de argint în fotografii. Poveştile din spatele instantaneelor sunt fie frumoase, fie de un realism brutal ce înfăţişează Răul care planează asupra lumii. Istoria paradoxală şi inefabilă a omului, tragică şi sublimă:

Fotografia lui Don Sturkey datează din 1957. Se numeşte "Dorothy contează: Prima femeie de culoare înscrisă la o şcoală de albi în Statele Unite". Dorothy priveşte în gol, în timp ce băieţii albi râd în spatele ei, la Charlotte’s Harry Harding High School.

Un băieţel austriac se bucură când primeşte o pereche de pantofi noi, în timpul celui De-al Doilea Război Mondial. Fotografia îi aparţine lui Gerald Waller.

Nikola Tesla e fotografiat în laboratorul său, lângă Bobina Tesla.

În 1888, în Olanda, statuile funerare, două mâini împreunate, de pe mormintele a doi soţi, unul catolic, celălalt protestant, se îngemănează deasupra zidurilor cimitirului.

O fotografie din 1945 arată prizonierii evrei eliberaţi din Trenul Morţii, ce urma să-i ducă în lagărul de concentrare.

Într-o mulţime de nemţi supuşi doctrinei ucigaşe naziste, un singur om refuză să facă salutul hitlerist. Momentul a fost captat în 1936.

În 1974, copilul Harold Whittles, născut surd, aude sunet pentru prima dată, la vârsta de 5 ani. Harold a fost fotografiat în ziua aceea.

Într-o fotografie din 1967 este înfăţişată Kathrine Switzer, prima femeie care a terminat Maratonul din Boston.

În anii '30, şomerii umblau pe străzi căutând de lucru. Într-o fotografie, pe un bărbat cu melon stă agăţată o pancartă pe care stă scris aşa: "Ştiu să fac trei meserii diferite, vorbesc trei limbi străine, am luptat în război trei luni, am trei copii şi de trei luni, n-am lucrat, vreau doar un singur loc de muncă".

În 1967 o fotografie a fost făcută în Suedia, în prima dimineaţă după ce legea în trafic s-a modificat: de la volanul pe partea stângă la volan pe partea dreaptă.

Soldaţilor nemţi le-a fost proiectată o rolă de film cu întâmplările reale din lagăre, în 1945. Reacţia lor în faţa adevărului morţii e captată într-o fotografie.

Rezidenţii din Berlinul de Vest le arată bunicilor nepoţii peste Zidul Berlinului, într-o fotografie din 1961.

Acrobaţii stau în echilibru pe acoperişul clădirii Empire State Building, în 1934. Zâmbesc în costum de gimnastică într-o fotografie.

O altă fotografie înfăţişează Statuia Libertăţii, încă în construcţie, la Paris, în 1884.

O dansatoare îşi arată lenjeria intimă în instanţă pentru a demonstra că era prea largă cât să se expună în public, după ce poliţiştii sub acoperire au arestat-o în Florida. Fotografia a fost făcut chiar în sala de judecată.

În mâna şefului mafiei din Brooklyn Joe Masseria, care murise cu puţin timp în urmă într-un restaurant, este asul de pică. Fotografia e datată 1931.

Un cuplu de lesbiene stau la o masă în bistro-ul Le Monocle din Paris, în 1932.

În 1947 o fotografie a surprins ceea ce în presa vremii a fost denumit "Cea mai frumoasă sinucidere". Evelyn Mchale a sărit de la etajul 86 al clădirii g. Trupul ei a căzut pe capota unei maşini prospăt lustruite.

Foot Bolaji Badejo, un student la facultatea de design şi actor amator, poartă costumul din filmul ştiinţifico-fantastic "Alien". Fotografia e datată 1978.

Militarii primesc rămăşiţele pământeşti ale astronautului Vladimir Komarov, care a călătorit în spaţiu. Fotografia e din 1967.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici