Avertisment: Ne îndreptăm spre Epoca de Gheaţă din secolul al XVIII-lea, dar ne poate salva încălzirea globală

  • Soarele se îndreaptă către un minimum al puterii sale, spun astronomii, lucru care s-a putut observa ultima dată în perioada 1650-1715
  • Acest lucru nu ar duce automat la un îngheţ al planetei din cauza încălzirii globale
  • Efectele Minimului Solar vor include afectarea comunicaţiilor GPS din cauza afectării câmpului magnetic dar şi a călătoriilor în spaţiu ale astronauţilor.
Urmărește
1709 afișări
Imaginea articolului Avertisment: Ne îndreptăm spre Epoca de Gheaţă din secolul al XVIII-lea, dar ne poate salva încălzirea globală

Avertisment privind Soarele. Ne întoarcem la Mica Epocă de Gheaţă din secolul al XVIII-lea, sau ne salvează încălzirea globală?

Soarele se îndreaptă către un minimum al puterii sale, spun astronomii, lucru care s-a putut observa ultima dată în perioada 1650-1715, perioadă cunoscută ca fiind Mica Epocă de Gheaţă a Emisferei de Nord.

În acea perioadă s-au înregistrat temperaturi mult mai scăzute din cauza scăderii radiaţiei solare.

Blogul NASA Global Change notează însă, conform CNN, că acest lucru nu ar duce automat la un îngheţ al planetei din cauza încălzirii globale, schimbările climatice din ultimul timp urmând să contracareze efectele minimului solar.

Efectele Minimului Solar vor include afectarea comunicaţiilor GPS din cauza afectării câmpului magnetic dar şi a călătoriilor în spaţiu ale astronauţilor.

„Încălzirea cauzată de emisiile de gaze cu efect de seră provenite din arderea umană a combustibililor fosili este de şase ori mai mare decât răcirea posibilă de zeci de ani dintr-un Grand Solar Minim prelungit”, au scris cei de la NASA.

”Deoarece mai mulţi factori decât variaţiile producţiei solare modifică temperaturile globale pe Pământ, cel mai dominant dintre cei de acum este încălzirea provenită de la om din emisii de gaze de seră", a concluzionat raportul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici