- Home
- Life-Inedit
- TULCEA, (30.08.2015, 15:54)
- Madalina Cerban
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Black to Black", un nou proiect prin care germanii şi românii vor să dezvolte turismul pe Dunăre
"Black to Black", un proiect prin care mai mulţi germani şi români vor să dezvolte turismul pe Dunăre şi în comunităţile de pe malul acestui fluviu, de la Pădurea Neagră la Marea Neagră, a fost prezentat, duminică, la Rowmania Fest, festivalul organizat la Tulcea de Asociaţia Ivan Patzaichin.
Urmărește
644 afișări
"Black to Black", un nou proiect prin care germanii şi românii vor să dezvolte turismul pe Dunăre (Foto: Octav Ganea / Mediafax Foto)
La conferinţa "Black to Black - Cooperare de la Pădurea Neagră la Marea Neagră", unul dintre evenimentele adiacente celei de-a cincea ediţii a Rowmania Fest, au participat, printre alţii, Johann Senner, un arhitect peisagist din Germania, care face parte din echipa responsabilă cu "regândirea" primilor 80 de kilometri din cursul Dunării, începând de la izvorul acestui fluviu, Sebastian Rihm, directorul Biroului Dunării din Ulm (prezent prin intermediul Skype), Teodor Frolu, de la Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23, şi reprezentaţi ai autorităţilor locale din Tulcea, Sulina şi Sfântu Gheorghe.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"«Black to Black» este o iniţiativă venită dinspre dânşii (echipa germană, n.r.), care-şi propune dezvoltarea unor parteneriate şi un fel de promovare între cele două capete ale Dunării", a spus Teodor Frolu, referindu-se la locul de unde izvorăşte Dunărea, din Munţii Pădurea Neagră din Germania, şi la locul unde se varsă în Marea Neagră, respectiv Delta Dunării din România.
Teodor Frolu a mai spus că reprezentanţii Asociaţiei Ivan Patzaichin - Mila 23 şi-au propus să fie "agitatorii" în acest proiect, pentru a reuşi să stimuleze turismul pe Dunăre, în beneficiul României.
De altfel, el le-a şi propus în cadrul conferinţei reprezentanţilor din echipa germană a proiectului să plece de la "povestea iniţială". "Lăsând la o parte poezia şi partea emoţională, este ideea de a avea o ofertă turistică comună, în care (ca turist, n.r.) să ai posibilitatea de a parcurge (Dunărea şi localităţile de pe malul său, n.r.), într-un sistem de smart mobility, care foloseşte transport public ecologic, bicicletă sau barcă cu vâsle. Să nu foloseşti maşină. (...) O ofertă turistică poate fi interesantă pentru orice turist care vizitează sursa (izvorul Dunării, n.r.) să aibă o ofertă de a merge şi la vărsare (în Delta Dunării, n.r.) şi invers (...) Cred că e o idee de la care se pot dezvolta foarte multe componente. Nu ai nevoie de o foarte mare investiţie în infrastructură", a spus Teodor Frolu.
El a precizat că în Sulina şi Sfântu Gheorghe "se simte nevoia unei borne zero", astfel încât turiştii să ştie că în locul respectiv se varsă Dunărea. Acest lucru ar urma să se întâmple anul viitor, după cum au promis, în conferinţă, oficialii autorităţilor locale din respectivele localităţi.
"Oamenii sunt cei mai importanţi în acest proiect", a spus, la rândul său, arhitectul peisagist Johann Senner. El a precizat că "Black to Black" vizează "unirea" izvorului Dunării cu locul unde fluviul se varsă. "Obiectivul acestei idei este crearea unei imagini uşor de înţeles. Este o metaforă care aduce oameni împreună, să reunificăm peisajul şi să aducem mai aproape oraşele (dunărene, n.r.). (...) Avem această idee să aducem mai repede şi mai aproape izvorul Dunării şi Delta", a explicat Johann Senner.
El consideră că proiectul vizează crearea "unei reţele pe apă". "Credem că reţeaua de informaţie pe apă este una dintre ideile principale. Sunt două direcţii, una de la izvor către Marea Neagră, ca aici în Tulcea să poţi simţi toate aspectele istorice ale oraşelor prin care Dunărea a trecut, iar altă direcţie este cum poate fi transferată această informaţie către toate celelalte oraşe prin care trece fluviul", a mai spus el.
Acesta a precizat că în cadrul proiectului, pe lângă turismul sustenabil pe râuri cu bărci, pot fi dezvoltate tot felul de activităţi între care concursurile de artă în oraşele de pe parcursul Dunării.
"Black to Black" are şi alte obiective importate, precum găsirea unor soluţii pentru provocările schimbărilor demografice în regiunea dunăreană (o soluţie în acest sens fiind crearea de locuri de muncă ecologice), creşterea mobilităţii turiştilor (o combinaţie între bicicletă, tren şi canoe) şi dezvoltarea peisajului, a culturii şi arhitecturii.
"Trebuie să începem cu mici puncte de interes, cum ar fi podurile şi traseele de biciclete", a mai spus Johann Senner.
Toate aceste aspecte vor fi analizate şi la Forumul dedicat strategiei pentru regiunea Dunării, care se va desfăşura în luna octombrie, la Ulm, dar şi la International Danube Festival, organizat în iulie 2016, la Ulm.
Totodată, organizatorii Rowmania Fest, festivalul iniţiat de fostul campion olimpic la kaiac-canoe Ivan Patzaichin şi organizat, în acest weekend, la Tulcea, şi-au propus să crească importanţa evenimentului la nivel european, inclusiv printr-un parteneriat cu festivalul de la Ulm.
Cea de-a cincea ediţie a Rowmania Fest, care a început, vineri, la Tulcea, şi se încheie duminică, este organizată de Asociaţia Ivan Patzaichin - Mila 23, cofinanţată de Consiliul Judeţean Tulcea şi Primăria Municipiului Tulcea, desfăşurându-se sub patronajul Reprezentanţei Comisiei Europene în România.
Citeşte şi: Iolanda Balaş, Ivan Patzaichin şi Cristian Ţopescu au primit decoraţia regala "Nihil Sine Deo"
Citeşte şi: De la Bratislava la Cernavodă: Google invită internauţii la o croazieră pe Dunăre, prin Street View
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe