Bune practici privind reciclarea sau cum poţi trece mai uşor peste pandemie: primeşti orez în schimbul deşeurilor din plastic

  • O schemă de reciclare din Bali oferă familiilor un colac de salvare pe timp de pandemie.
  • Cetăţenii au fost mobilizaţi să strângă cât mai multe gunoaie din plastic pentru a primi la schimb orez.
  • În total, au fost reciclate aproximativ 600 de tone de deşeuri din plastic.
Urmărește
372 afișări
Imaginea articolului Bune practici privind reciclarea sau cum poţi trece mai uşor peste pandemie: primeşti orez în schimbul deşeurilor din plastic

Pandemia a afectat vizibil economia din întreaga lume. I Kadek Rai Nama Rupat, proprietarul unui magazin de suveniruri din Bali, a dus în ultimii doi ani o adevărată luptă pentru supravieţuire. Turiştii străini nu au mai putut să îşi petreacă timpul liber în Indonezia, iar creşterea preţurilor la alimente a agravat şi mai mult situaţia economică.

Un ONG local a venit cu o soluţie pentru cei ce au fost afectaţi financiar de pandemie: oferă orez în schimbul plasticului, care este apoi vândut unei companii de reciclare, notează Reuters.

După ce s-a răspândit vestea, iniţiativa a ajuns să sprijine aproximativ 40.000 de familii din 200 de sate, fiind reciclate aproape 600 de tone de deşeuri de plastic, a spus Yasa, fondatorul proiectului.

„Fiecare deşeu de plastic este foarte valoros pentru sătenii de astăzi şi pentru economia noastră”, a spus Rupat. Acesta schimbă aproximativ patru kg de plastic pentru un kg de orez.

Orezul costă aproximativ 15.000-20.000 de rupii (1,05-1,40 dolari) per kg, iar localnicii estimează că o familie cu patru persoane consumă aproximativ două kg pe zi de alimente de bază, aşa că schimbul merită efortul.

Bali Plastic Exchange a fost fondată în mai anul trecut de I Made Janur Yasa, care, la fel ca mulţi alţi balinezi, şi-a văzut afacerea principală (un restaurant vegan) lovită puternic de pandemie.

Nu există limită pentru cât de multe deşeuri de plastic poate aduce o persoană, deşi organizatorii încurajează oamenii să colecteze gunoiul mai ales din cartierele în care locuiesc.

Totodată, fondatorul proiectului speră să extindă în viitor proiectul şi în alte provincii din Indonezia.

Autor: Cezara Mîndrescu

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici