Cauzele deceselor din Africa nu mai sunt malnutriţia şi igiena precară

În fiecare an, 712.000 de locuitori ai continentului african mor în urma bolilor cauzate de poluarea din aer, susţin noile cercetări demarate în acest sens.

Urmărește
2830 afișări
Imaginea articolului Cauzele deceselor din Africa nu mai sunt malnutriţia şi igiena precară

Cauzele deceselor din Africa nu mai sunt malnutriţia şi igiena precară

Cu toate că pare clişeic, victimele acestui fenomen sunt mai numeroase decât cele ale malnutriţiei, ale lipsei apei potabile sau ale condiţiilor sanitare inadecvate, notează Descoperă.

Studiul are la bază fenomenul de dezvoltare neîntreruptă a mediului urban în Africa şi se crede că, în curând, continentul african se va confrunta cu o criză climatică şi una a sănătăţii la fel cum se întâmplă în China şi India, cele mai populate ţări. În perioada 1990-2003, poluarea de pe teritoriul Africii a crescut cu 36%, iar ţări ca Etiopia, Africa de Sud şi Nigeria s-au confruntat cu o industrializare rapidă, ceea ce a afectat calitatea aerului.

Cu toate acestea, cercetătorii menţionează că nu trebuie să confundăm modul în care se manifestă poluarea în aceste ţări cu fenomenele din oraşele mari precum Londra, de exemplu, căci există o mare diferenţă din punct de vedere economic şi industrial, care influenţează decisiv acest fenomen.

Mathew Evans, profesor de chimie atmosferică la Universitatea York explică acest fenomen: "În oraşe precum Londra, poluarea este generată, în mare parte, de hidrocarburile eliminate de către mijloacele de transport, pe când poluarea din Africa este generată de arderea deşeurilor, de gătitul cu combustibil neadecvat, de către maşinile care au convertorul catalitic înlăturat. Compuşii precum dioxidul de sulf, carbonul şi monoxidul de carbon, care nu mai sunt folosiţi în oraşele vestice de decenii întregi, reprezintă o reală problemă pentru populaţia africană".

Această poluare contribuie la apariţia multiplelor probleme pulmonare şi de respiraţie, precum cancerul de plămâni, astmul, dar şi la accidentele vasculare cerebrale şi la atacul de cord.

"Ceea ce se întâmplă în zilele noastre este o sincronizare a multiplelor schimbări de mediu şi de dezvoltare", afirmă Rana Roy, autoarea acestui studiu, cu privire la situaţia actuală a continentului african.

Sursa: http://bit.ly/2eT8ZA5

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici