Cazul Michael Jackson: Un martor spune că doctorul Conrad Murray a vrut să ascundă probe

Un fost angajat al lui Michael Jackson a declarat miercuri în instanţă că doctorul cântăreţului, Conrad Murray, i-a cerut să sustragă medicamente aflate lângă corpul artistului înainte de sosirea ambulanţei.

Urmărește
136 afișări
Imaginea articolului Cazul Michael Jackson: Un martor spune că doctorul Conrad Murray a vrut să ascundă probe

Cazul Michael Jackson: Un martor spune că doctorul Conrad Murray a vrut să ascundă probe

Acest martor, Alberto Alvarez, a depus mărturie la tribunalul din Los Angeles, SUA, miercuri, în a doua zi de audieri preliminare, menite să stabilească dacă există suficiente probe pentru demararea unui proces împotriva lui Conrad Murray, ultimul doctor personal al lui Michael Jackson, acuzat de omor prin imprudenţă. Cântăreţul supranumit "Regele muzicii pop" a decedat pe 25 iunie 2009 în locuinţa sa din cauza unei supradoze de medicamente.

Alvarez, care s-a prezentat drept directorul de logistică al lui Michael Jackson, a spus la audieri că, intrând în camera cântăreţului, l-a găsit pe doctorul Murray făcându-i masaj cardiac lui Jackson cu o singură mână. Starul părea să fie decedat.

Apoi, Conrad Murray ar fi strâns mai multe flacoane de medicamente şi i-ar fi cerut lui Alvarez să le pună într-un sac de plastic, ceea ce acesta ar fi făcut. "Apoi mi-a cerut să desfac un set de perfuzie" care conţinea o pungă cu o "substanţă lăptoasă" care a fost pusă într-un alt sac, a mai spus martorul.

Toate acestea s-ar fi petrecut înainte să fie alertat serviciul de urgenţă.

Alvarez a mai povestit că în timp ce Muray îi făcea masaj cardiac cântăreţului, culcat pe spate şi având gura şi ochii deschişi, doi dintre copiii starului - Prince şi Paris - au intrat în cameră. Paris ar fi strigat "Tată!" şi ar fi început să plângă.

Procurorul adjunct din Los Angeles, David Walgren, l-a întrebat pe Alvarez dacă Michael Jackson era viu sau mort în acel moment, iar acesta a răspuns: "Mort".

Alvarez a mai povestit că a sunat în cele din urmă la numărul de urgenţă 911, fiind sfătuit de operator să îl pună pe Jackson pe podea şi să încerce să-l reanimeze. Atunci Muray a întrebat dacă ştie cineva cum să facă reanimare şi Alvarez a început să-i facă starului masaj cardiac în timp ce medicul îi făcea respiraţie gură la gură, a mai spus fostul angajat al cântăreţului.

Un alt martor care a depus mărturie miercuri, paramedicul Richard Senneff, a povestit că, atunci când a ajuns la reşedinţa starului, medicul Conrad Murray nu i-a spus că lui Jackson îi era administrat propofol atunci când l-a întrebat dacă pacientul urma vreun tratament.

Seneff a mai spus că aparatul la care a fost conectat cântăreţul nu semnala activitate cardiacă, iar când procurorul l-a întrebat dacă crede că Jackson era mort, el a răspuns simplu "da".

Michael Jackson a fost apoi transportat la Centrul medical "Ronald Reagan" unde a fost declarat mort din cauza intoxicării cu propofol. Decesul a fost pronunţat la ora 14.26.

Audierile preliminare în cazul Michael Jackson sunt programate să se desfăşoare pe parcursul a două săptămâni.

Procuratura americană a alcătuit, marţi, în cadrul primei audieri, un portret extrem de critic al ultimului medic al cântăreţului Michael Jackson, acuzat de omor prin imprudenţă, în timp ce apărarea se pregăteşte să susţină ipoteza "sinuciderii" starului. Audierea de marţi a început în jurul orei locale 09.00, odată cu o primă intervenţie a avocaţilor acuzării. Procurorul adjunct din Los Angeles, David Walgren, a declarat că experţii medicali la care a apelat "vor demonstra că îngrijirile medicale oferite (lui Michael Jackson de către medicul său personal, n.r.) au fost departe de standardele impuse".

Audierile preliminare sunt în principiu foarte tehnice şi doar unul sau doi martori sunt chemaţi în general la bară. Însă "cazul Michael Jackson", la fel de neobişnuit precum a fost şi "regele muzicii pop", cere de la sine o procedură judiciară pe măsura emoţiei cauzate de decesul cântăreţului. Potrivit Los Angeles Times, nu mai puţin de 35 de martori vor fi convocaţi de cele două tabere.

Astfel, timp de două săptămâni vor defila prin faţa curţii experţi medicali, anchetatori, apropiaţi ai lui Michael Jackson, gărzile sale de corp şi personalul angajat în reşedinţa starului.

În februarie 2010, procuratura din Los Angeles a decis să îl pună oficial sub acuzare pe medicul starului, Conrad Murray, anchetat pentru omor prin imprudenţă.

Separat, Conrad Murray a fost dat în judecată şi de tatăl starului, Joe Jackson, care susţine că medicul a dat dovadă de neglijenţă, petrecând 47 de minute la telefon, în timp ce Michael Jackson agoniza în camera alăturată.

Joe Jackson, patriarhul clanului Jackson, o figură contestată în timpul vieţii starului, dar şi după moartea acestuia, a cerut plata unor daune financiare de o valoare neprecizată şi a dat în judecată o farmacie din Las Vegas de unde a fost cumpărată doza de propofol în discuţie.

Dacă va fi condamnat la sfârşitul unui eventual proces, Conrad Murray riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici