- Home
- Life-Inedit
- (16.01.2017, 06:30)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cele mai sigure ţări în care poţi călători
"Vision of Humanity" este un proiect demarat de organizaţia independentă "Institute for Economics & Peace", ce aduce în faţă, anual, un tabel al celor mai sigure şi mai puţin sigure ţări din întreaga lume. La ora actuală, Sudanul de Sud şi Siria sunt cele mai nesigure ţări.
Urmărește
2557 afișări
Cele mai sigure ţări în care poţi călători (Imagine: Silviu Matei / Mediafax Arhiva Foto)
În contextul ultimelor evenimente tragice pe plan mondial, de la cel mai sângeros atac armat din istoria SUA, care a avut loc în iunie, 2016, în Orlando, Florida până la valul de atentate din Turcia, călătoritul a devenit un subiect sensibil, restrâns pe harta destinaţiilor pe care, nu demult, aruncam fără frică zarurile. Este unul dintre motivele pentru care "Vision of Humanity", un proiect demarat de organizaţia independentă "Institute for Economics & Peace", aduce în faţă, anual, un tabel al celor mai sigure şi mai puţin sigure ţări din întreaga lume. La ora actuală, Sudanul de Sud şi Siria sunt cele mai nesigure ţări.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
COMENTARIU Lelia Munteanu: Uzurpatorul
-
Trupele germane trebuie să fie „apte” pentru război dacă Putin atacă, afirmă Boris Pistorius. Ministrul spune că Berlinul trebuie să aloce mai mulţi bani pentru apărare
Iată care sunt cele mai sigure zece ţări în care poţi călători, potrivit site-ului Condé Nast Traveler:
1. Islanda
Pentru al şaselea an la rând, Islanda e cap de listă la acest capitol. Ţara nordică înregistrează cel mai mic scor în ceea ce priveşte numărul crimelor, al deţinuţilor, dar şi al actelor teroriste, scriu cei de la Gândul.
2. Danemarca
Danemarca este recunoscută deja pentru locul fruntaş pe care îl ocupă în clasamentul celor mai fericite ţări din lume şi este şi una dintre cele mai sigure, singurul "conflict" de notorietate fiind cel pe care îl are cu Canada asupra unei insule nelocuite, respectiv Hans.
3. Austria
Robert Frost scria că "gardurile bune fac vecinii buni”, citat care se aplică întocmai în cazul Austriei, ai cărei vecini, incluzând Germania şi Cehia, ţin ştacheta la fel de sus. Austria mai primeşte puncte la capitolul importului de armament, care este unul redus, şi la alegerile electorale desfăşurate fără incidente.
4. Noua Zeelandă
Noua Zeelandă poate fi cea mai indicată destinaţie pentru dornicii de aventură, peisajele sale impresionând prin frumuseţea lor răpitoare.
5. Portugalia
Anul trecut, site-ul Condé Nast Traveler a declarat Lisabona drept cel mai subestimat oraş din Europa, din punctul de vedere al potenţialului său turistic. În schimb, "The Global Peace Index" scoate în evidenţă cel mai important lucru: accesibilitatea oraşului, la nivel de costuri, şi frumuseţea locurilor, a căror siguranţă este punctul forte.
Puteţi citi restul topului aici.
Citeşte şi: Escaladarea tensiunilor dintre Serbia şi Kosovo, după oprirea unui tren naţionalist sârb
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 11:00
-
astăzi, 10:48
Loviturile israeliene ucid 17 palestinieni în Gaza. Ordin de evacuare pentru un spital din nord