- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (09.08.2012, 17:58)
- Ana Obretin ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
"Cinema în aer liber" în parcul IOR - între 14 august şi 2 septembrie, în Bucureşti
Filme precum "Izvorul femeilor", de Radu Mihăileanu, şi "Băiatul cu bicicletă", al fraţilor Jean-Pierre şi Luc Dardenne, vor fi proiectate la "Cinema în aer liber", un eveniment care se desfăşoară între 14 august şi 2 septembrie în parcul bucureştean Al. I. Cuza (fost IOR), informează organizatorii.
Urmărește
2453 afișări
"Cinema în aer liber" în parcul IOR - între 14 august şi 2 septembrie, în Bucureşti (Imagine: Andreea Balaurea/Arhiva Mediafax Foto)
Evenimentul, la care accesul este gratuit, aduce în România un concept popular în străinătate, filmul în aer liber, împreună cu cel mai mare ecran gonflabil din ţară, de 120 de metri pătraţi, şi un proiector de 17.000 de lumeni.
Caravane cinematografice mobile există şi au succes în ţări precum Statele Unite, Australia, statele arabe, Japonia, Brazilia, Marea Britanie, încă de la începutul secolului trecut. În România, cinematografele în aer liber şi grădinile de vară au dispărut după anul 1989. Există, de asemenea, un număr mare de oraşe unde nu există cinematografe sau în care acestea există, dar nu sunt reabilitate. În acest context, în ultimii ani, numărul cinematografelor funcţionale a scăzut, însă numărul spectatorilor s-a dublat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Prin evenimentul "Cinema în aer liber", Asociaţia Culturală Metropolis propune o alternativă la cinematograful clasic, accesibilă tuturor. Evenimentul are ca obiectiv atragerea atenţiei publicului larg asupra celei de-a şaptea arte, savurată de această dată într-un mediu diferit, într-unul dintre cele mai mari parcuri din Capitală, pe Insula Pensionarilor. Evenimentul aduce aminte de Bucureştiul de altădată, când locuitorii Capitalei îşi petreceau timpul liber la proiecţiile de film din grădinile de vară.
Filmele selectate, producţii internaţionale şi româneşti, împacă toate gusturile, atât pe cele ale cinefililor, cât şi pe ale amatorilor de distracţie şi relaxare într-un spaţiu deschis. Publicul se va putea bucura alături de prieteni şi familie, în răcoarea serii, de una dintre cele zece surprize cinematografice selectate. Printre acestea se numără două avanpremiere naţionale, filme apreciate la festivaluri internaţionale de gen şi de presa internaţională de specialitate: "Zarafa" şi "Xingu - În inima Amazonului".
Acestora li se adaugă "Izvorul femeilor", de Radu Mihăileanu, "Perfect Sense", de David Mackenzie, "Băiatul cu bicicletă", de Jean-Pierre şi Luc Dardenne, "Vânătorii de capete", de Morten Tydum, "Iubire persană", de Marjane Satrapi şi Vincent Paronnaud, "Minciuni adevărate", de Pierre Salvadori, "Loverboy", de Cătălin Mitulescu, şi "Tatăl fantomă", de Lucian Georgescu.
Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis şi Primăria Sectorului 3, cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Naţional.
Asociaţia Culturală Metropolis, înfiinţată de Daniel Mitulescu, are ca principal scop realizarea de evenimente non-profit de educare a publicului tânăr, precum Festivalul Internaţional de Film pentru Copii Kinodiseea, la care au participat, la cele trei ediţii de până în prezent, peste 20.000 de persoane, şi Festivalul internaţional de muzică şi cultură Balkanik, care a avut un public de peste 5.500 de persoane în cele două zile ale primei ediţii.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe