- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (19.12.2024, 17:21)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Soluţie controversată: praful de diamant împrăştiat pe cer ar putea compensa schimbările climatice
- Oamenii de ştiinţă spun că răspândirea pe cer a prafului de diamant ar putea compensa aproape toate schimbările climatice.
- Totuşi, soluţia este controversată deoarece nu se ştie ce efecte secundare ar putea avea.
- În plus, este foarte scumpă, fiind evaluată la 175 de trilioane de dolari.
Urmărește
130 afișări
Soluţie controversată: praful de diamant împrăştiat pe cer ar putea compensa schimbările climatice
Schema de geoinginerie, cunoscută sub numele de injecţie de aerosoli stratosferici, nu este ieftină, dar oamenii de ştiinţă spun că ar putea ajuta omenirea să ajungă la zero carbon net. Răspândirea prafului de diamant în atmosferă ar putea compensa aproape toată încălzirea cauzată de oameni de la revoluţia industrială încoace. Practic, noile cercetări indică faptul că aruncarea a 5,5 milioane de tone de praf de diamant în stratosferă în fiecare an ar putea răci planeta cu 1 grad Celsius datorită proprietăţilor de reflexie ale cristalelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Lasconi: USR îşi asumă guvernarea, dar o guvernare onestă, cu reforme
-
George Simion a anunţat propunerea AUR pentru funcţia de premier. Cine este Petrişor Peiu
-
Marea Britanie ia în considerare trimiterea de trupe în Ucraina pentru a-i instrui pe soldaţii ucraineni
Cercetarea din domeniul geoingineriei caută modalităţi de a lupta împotriva schimbărilor climatice prin reducerea cantităţii de energie care ajunge la Pământ de la soare.
„Este un subiect foarte controversat, Există mulţi oameni de ştiinţă care doresc să interzică cercetarea pe această temă”, a declarat, pentru Live Science, coautorul studiului Sandro Vattioni, cercetător la Institutul Federal Elveţian de Tehnologie din Zurich (ETH Zurich).
Pentru a atenua efectul de încălzire, cercetătorii au sugerat utilizarea particulelor minuscule care reflectă razele soarelui înapoi în spaţiu. Injectarea acestor aerosoli în stratosferă (stratul din atmosfera Pământului care se află între 12 până la 50 de kilometri deasupra suprafeţei planetei), presupune că vor rămâne în atmosferă cel puţin un an înainte de a cădea înapoi pe Pământ, cred cercetătorii.
Strategiile de geoinginerie nu sunt soluţii la schimbările climatice şi nu ar face decât să acorde timp omenirii pentru a căuta soluţii. De asemenea, numeroşi cercetători atrag atenţia asupra eventualelor efecte secundare care ar putea perturba viaţa pe Pământ.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Marcel Ciolacu anunță că PSD se retrage din coaliție și va vota un guvern de dreapta: „Nu fugim de responsabilitate”
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
George Simion reacționează după retragerea PSD de la negocieri: „AUR este gata să îşi asume guvernarea”
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Andreea Antochi, o tânără de 30 de ani, a murit în Secția de Obstetrică cu fiul pe care îl purta în pântece 😢
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:26
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1030. Zelenski susţine unitatea pentru o "pace dreaptă" în cadrul întâlnirii cu oficialii UE la Bruxelles / O uzină chimică din Rusia a fost atacată în regiunea Rostov / Putin propune să „experimenteze” apărarea aeriană occidentală prin lansarea Oreshnik asupra Kievului
-
astăzi, 19:00
Ministrul Cercetării a recepţionat cloud-ul guvernamental, o investiţie de 100 de milioane de euro