- Home
- Life-Inedit
- (10.01.2022, 08:19)
- Cezara Mîndrescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Crezul unei tinere nipone de Ziua Majoratului: „Cu siguranţă, sunt mai mult îngrijorată decât entuziasmată de viitor”
- Ziua Majoratului (Coming of Age Day) este un eveniment anual ce are loc în Japonia şi care reuneşte tinerii ce au împlinit 20 de ani sau care urmează să împlinească până pe 1 aprilie.
- Anul acesta, tinerii au recunoscut că se gândesc la un viitor incert modelat de pandemia de coronavirus şi de demografia distorsionată a Japoniei.
Urmărește
368 afișări
Sursa foto: Mediafax Foto
În a doua zi de luni din ianuarie a fiecărui an, tinerii de 20 de ani din Japonia îşi îmbracă cele mai bune kimono-uri şi costume, înfruntă frigul iernii şi se adună în sălile de evenimente din toată ţara pentru a sărbători trecerea lor oficială la vârsta adultă.
Cu toate că, în anii trecuţi, evenimentul reprezenta un moment de bucurie pentru tinerii ce împliniseră 20 de ani în ultimele opt luni (sau care urmau să împlinească până pe 1 aprilie), festivităţile din acest an sunt nuanţate de tristeţe şi frică, contemplând parcă un viitor plin de incertitudine cauzat de pandemia de coronavirus şi demografia distorsionată a Japoniei .
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Mao Kato, care şi-a sărbătorit luna trecută cea de-a 20-a aniversare, se numără printre cei care marchează această ocazie în mod tradiţional, într-un kimono colorat furisode pe care îl va purta la ceremonia oficială a guvernului metropolitan din Tokyo. Aceasta şi-a petrecut aproape toţi cei doi ani în calitate de studentă trăind în umbra COVID-19. „Cu siguranţă mi-a perturbat studiile”, spune Kato. „Nu mi-am putut face noi prieteni, deoarece cursurile noastre erau online şi nu am avut un contact adecvat cu seniorii mei, ceea ce îmi afectează şi perspectivele de angajare”.
Kato, care va absolvi peste doi ani, va intra pe o piaţă a muncii foarte diferită de cea experimentată de generaţia părinţilor şi bunicilor ei. Cele două decenii „pierdute” din Japonia în care a început să crească numărul lucrătorilor neplătiţi au creat o generaţie care nu mai poate aştepta cu nerăbdare garanţiile postbelice ale angajării pe viaţă, creşterile salariilor de bază în funcţie de vechimea în muncă şi o pensie confortabilă.
„Cu siguranţă sunt mai mult îngrijorată decât entuziasmată de viitor”, spune Kato. „Devine din ce în ce mai greu pentru absolvenţi să găsească locuri de muncă şi nu ştim dacă vom fi suficient plătiţi. Va trebui să plătim şi pensiile părinţilor noştri”.
Un număr record de 1,2 milioane de oameni din Japonia au salutat Anul Tigrului ca noi adulţi, potrivit Ministerului Afacerilor Interne, cu 40.000 mai puţini decât anul precedent şi cu un minim istoric de când guvernul a început să ţină evidenţa în 1968, notează The Guardian.
În schimb, numărul persoanelor în vârstă de 65 de ani şi peste a ajuns la 36,4 milioane în toamna trecută (aproape 30% din întreaga populaţie), în timp ce speranţa de viaţă a crescut la un record de 87,74 pentru femei şi 81,64 pentru bărbaţi.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Citește pe www.zf.ro: Firma din România care face bani din ce aruncă românii la coş a deschis cea mai modernă fabrică din UE
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe