„Cufăr de unelte", scos din stomacul unui tânăr, în India

Un caz medical neobişnuit a uimit medicii din India. Un tânăr în vârstă de aproximativ 20 de ani a fost operat de urgenţă după ce a înghiţit o serie de obiecte periculoase, inclusiv chei, tăietori de unghii şi chiar un cuţit pliabil.

Urmărește
689 afișări
Imaginea articolului „Cufăr de unelte", scos din stomacul unui tânăr, în India

Sursa foto: X

Totul a început când mama tânărului a observat că îi lipsesc cheile de la dulapul de haine. Întrebându-şi fiul despre dispariţia acestora, a primit un răspuns şocant: le înghiţise. Iniţial, femeia a crezut că e o glumă, dar apoi a realizat gravitatea situaţiei, conform New York Post.

Îngrijorată, mama l-a dus pe tânăr la spitalul din Motihari, Bihar. Acolo, o ecografie a confirmat prezenţa cheilor în stomacul pacientului, alături de alte obiecte necomestibile. Medicii au decis imediat să intervină chirurgical.

Operaţia, condusă de Dr. Kumar, a fost una delicată. Echipa medicală a reuşit să scoată din stomacul tânărului nu doar cheile, ci şi tăietori de unghii şi un cuţit pliabil.

Imaginile din sala de operaţie, care arată obiectele extrase, au devenit virale pe internet.

În ciuda naturii periculoase a obiectelor înghiţite, pacientul se recuperează bine după intervenţie. Mama sa a atribuit acest comportament bizar dependenţei fiului de reţelele sociale şi internet, sugerând că sănătatea sa mentală a fost afectată de timpul excesiv petrecut în faţa ecranelor.

Dr. Kumar a susţinut această teorie, indicând utilizarea excesivă a celularului ca posibilă cauză.

Deşi diagnosticul oficial rămâne neclar, medicii bănuiesc că tânărul ar putea avea sindromul Pica, o afecţiune psihiatrică caracterizată prin consumul compulsiv de obiecte nealimentare. Această tulburare este mai frecventă la copii mici, femei însărcinate şi persoane cu diverse afecţiuni psihiatrice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici