Donald Trump, prezidenţiale cu "cântec": The Rolling Stones îi cer să nu le mai folosească piesele - VIDEO

Se pare că Donald Trump nu este pe placul unor faimoşi cântăreţi. După cântăreaţa britanică Adele şi grupul american R.E.M., este rândul celor de la Rolling Stones să îi solicite oficial lui Trump să nu folosească piesele lor în timpul campaniei şi a mitingurilor sale electorale.

Urmărește
1080 afișări
Imaginea articolului Donald Trump, prezidenţiale cu "cântec": The Rolling Stones îi cer să nu le mai folosească piesele - VIDEO

Donald Trump, prezidenţiale cu "cântec":The Rolling Stones îi cer să nu le mai folosească piesele (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

După cântăreaţa britanică Adele şi grupul american R.E.M., este rândul celor de la Rolling Stones să îi solicite oficial miliardarului şi prezumtivului candidat republican la preşedinţia Statelor Unite, să nu folosească piesele lor în timpul campaniei şi mitingurilor sale electorale, transmite Le Monde.

Unul dintre purtătorii de cuvânt ai trupei a anunţat decizia, miercuri, adăugând că nici unul dintre membrii de la The Rolling Stones nu a permis mogulului din industria imobiliară utilizarea melodiilor drept suport electoral în campanie.

Marţi, la New York, după discursul lui Donald Trump din seara victoriei sale aproape decisive în Indiana, echipa sa de campanie a difuzat melodia "Start Me Up" a legendarei trupe Rolling Stones, după ce altă melodie "You Can’t Always Get What You Want", fusese deja folosită în scop electoral, cu câteva ore mai devreme, la mitingul electoral în statul din regiunea Marilor Lacuri. "Nu poţi obţine întotdeauna ceea ce vrei" este traducerea titlului piesei de la The Rolling Stones. Poate că titlul acestei piese a fost semnificaţia simplă şi ironică a dezacordului rockerilor în ceea ce priveşte asocierea formaţiei cu numele şi campania lui Donald Trump.

Nu cu mult timp înainte, cântăreaţa Adele s-a declarat revoltată că omul de afaceri foloseşte fără permisiune materialul din videoclipul piesei "Rolling în the Deep" la mitingurile din statul american Iowa. Dar nemulţumirea sa nu a părut să aibă nici un efect: potrivit site-ului Politico, echipa de campanie a miliardarului a folosit piesa "Skyfall" la o întâlnire în Arkansas, chiar la două zile după finalizarea unei noi variante de videoclip pentru această melodie.

Se pare că "Soudtrack-ul" logistico-electoral folosit în lupta electorală pentru prezidenţiale a lui Donald Trump nu este deloc pe gustul multora dintre rock-starurilor americane.
Lettre de Washington – blogul publicaţiei franceze Le Figaro - arată că există un public special, "antrenat" în a observa neregulile fiecărei campanii electorale americane: de data aceasta publicul infiltrat în audienţele ce vin la mitinguri electorale a atras atenţia artiştilor. Muzicienii erau suspicioşi faţă de faptul că melodiile lor s-ar putea regăsi în deschiderea sau încheierea mitingurilor electorale, mai ales ale unora dintre candidaţii a căror politică nu o îmbrăţişează.

În cele patru luni de campanie ce s-au derulat până acum în SUA, cel mai blamat dintre toţi candidaţii, fie ei Republicani sau Democraţi, a fost cu siguranţă Donald Trump, care a reuşit să atragă un număr record de reclamaţii şi admonestări din partea marilor nume ale rock-ului american.

Solistul trupei Aerosmith, Steven Tyler, care cu siguranţă a fondat grupul înainte că magnatul imobiliar să îşi fi început afacerile, nu a fost nici primul, nici ultimul dintre cei care i-au cerut lui Trump să înceteze a utiliza piesa formaţiei "Dream on", chiar de la începutul campaniei, în octombrie anul trecut. Cu "eleganţa" de care este în stare, politicianul a declarat că ţine cont de cererea starului rock, precizând că această piesă e adăugată la "favorite" pe contul său de Twitter, faimosul cont @realDonaldTrump. Trump a adăugat că acţiunea lui a pus de fapt în valoare artistul, pe Tyler, care nu îşi ascunde, în viaţa publică, afinităţile republicane. Trump a mai spus, cu nonşalanţă, că a făcut astfel mai multă publicitate piesei într-un timp scurt, decât a avut în ultimii zece ani.

Deşi s-au retras din viaţa artistică, muzicienii de la R.E.M. şi-au arătat indignarea faţă de folosirea piesei lor de succes, "It’s the End of the World As We Know It (And I Feel Fine)" la finalul unui miting organizat la Washinton, pe 10 septembrie 2015. Miting-ul avea ca temă dezacordul lui Donald Trump faţă de programul iranian de înarmare nucleară. Piesa a fost folosită fără acordul formaţiei, titlul acesteia putând da loc unor interpetari deloc subtile.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici