- Home
- Life-Inedit
- CLUJ-NAPOCA, (24.05.2019, 13:11)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Electric Castle devine primul festival din România accesibil persoanelor cu deficienţe de auz
Electric Castle devine primul festival de muzică din România accesibil persoanelor cu deficienţe de auz, oferind susţinere pentru a se putea bucura de experienţa completă a festivalului, de la porţile de acces şi până la scena principală, arată un comunicat remis MEDIAFAX
Urmărește
163 afișări
Electric Castle devine primul festival din România accesibil persoanelor cu deficienţe de auz
La cea de-a şaptea ediţie, organizatorii Electric Castle anunţă că îşi doresc să ridice bariera existentă dintre oamenii cu un simţ al auzului sănătos şi cei cu hipoacuzie.
”Muzica ne aparţine tuturor şi cu toţii merităm să ne bucurăm de ea, oricând şi oriunde”, spun organizatorii.
”De la intrarea în festival şi până la show-urile de pe scena principală, festivalul va asigura asistenţă tuturor persoanelor cu deficienţe de auz. Echipele de la porţile de acces vor include un interpret mimico-gestual, acest limbaj fiind accesibil şi în zona Info Point, unde va exista, de asemenea, un specialist în acest limbaj. În zona Main Stage, va fi delimitată o arie specială pentru hipoacuzici, pentru a se putea bucura de experienţa interpretării live. Amber Galloway Gallego - cea mai cunoscută sign interpreter din lume - va «traduce» toate cântecele artiştilor care se vor afla pe scena principală. Amber Galloway a făcut senzaţie, în 2013, când a reuşit una dintre primele interpretări de gen, la concertul lui Kendrick Lamar de la Lollapalooza, transmiţând un puternic mesaj întregii lumi cu privire la o nouă cale deschisă tuturor pentru a trăi muzica pe viu. Amber nu doar interpretează textele muzicii, ci a dezvoltat un limbaj în care descrie vizual inclusiv «densitatea» sunetelor, punctând ritmuri diferite de la bass la cele mai înalte frecvenţe”, se arată în comunicat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
Cum ar fi arătat pacea în termenii Moscovei? Documente scurse dezvăluie cerinţele Proiectului de Pace al Rusiei din 2022
-
Culmea tupeului: Rusia acuză Occidentul de imixtiune în alegerile din Republica Moldova
-
Nelu Tătaru a fost plasat sub control judiciar pentru luare de mită
Peste 23.000 de români trăiesc cu o formă de hipoacuzie în prezent, iar accesul restrictiv la evenimente culturale este doar una dintre formele de discriminare pe care aceştia trebuie să le înfrunte în fiecare zi. Electric Castle Festival îşi doreşte să demonteze mitul generalizat care spune că o persoană hipoacuzică nu poate aprecia muzica şi nu se poate conecta la acest tip de artă. Pentru publicul din România, este momentul să fie ridicată bariera existentă dintre oamenii cu un simţ al auzului sănătos şi cei cu hipoacuzie, iar Electric Castle speră ca exemplul său să fie urmat de cât mai multe evenimente muzicale, arată iniţiatorii demersului.
„Este un mare pas în faţă pe care îl facem în relaţia noastră cu persoanele cu dizabilităţi şi încă un mod prin care vrem să transmitem că oricine este binevenit să se alăture comunităţii Electric Castle. Până acum, aveam alături de noi acest gen de public doar pe perioada zilei, când îl regăseam în zonele dedicate activităţilor şi artelor. Acum putem să le oferim experienţa totală a ceea ce înseamnă Electric Castle şi să ne bucurăm împreună cu ei de puterea muzicii de a ne uni, indiferent de identitatea noastră”, notează Andi Vanca, director de comunicare al festivalului.
Persoanele cu deficienţe de auz, la fel ca toate persoanele cu dizabilităţi, se bucură de acces gratuit încă de la prima ediţie a Electric Castle. Festivalul are zone speciale rezervate acestora şi continuă să investească, cu fiecare ediţie, în a transforma întreaga arie într-o zonă sigură şi accesibilă tuturor tipurilor de public.
Ediţia a 7-a a festivalului va avea loc între 17 şi 21 iulie, pe domeniul Castelului Banffy din Bonţida. Printre cei peste 200 de artişti confirmaţi se numără Florence + The Machine, Limp Bizkit, Nils Frahm, 30 Seconds to Mars, Bring Me The Horizon, Chvrches, Metric, The Vaccines, Zeds Dead şi multe alte nume importante.
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Citește pe www.zf.ro: A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Gigi Becali și-a băgat ginerele în anchetă după dezvăluirile din CANCAN! Milionarul i-a întocmit rechizitoriul monden lui Mincu și…
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe