- Home
- Life-Inedit
- Bucureşti, (19.05.2012, 14:55)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Eşti curios cum te-ai fi descurcat în Imperiul Roman? Aplicaţia care îţi spune cât ar fi durat călătoriile tale
Într-o combinaţie de studiu istoric, cartografie şi tehnologie media, cercetătorii de la Universitatea Stanford au creat un model prin care curioşii pot afla cât le-ar fi luat să călătorească în diferite puncte ale Imperiului Roman.
Urmărește
1241 afișări
Eşti curios cum te-ai fi descurcat în Imperiul Roman? Aplicaţia care îţi spune cât ar fi durat călătoriile tale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
ORBIS, The Stanford Geospatial Network Model of the Roman World (n.r. - Modelul Reţelei Geospaţiale Stanford a Lumii Romane) calculează cu detalii câte zile i-ar fi luat unui om să călătorească în diferite puncte şi cât l-ar fi costat, totul depinzând de banii care îi are la dispoziţie şi de ce transportă.
Datele istorice incluse în studiu sunt legate de clima de atunci, drumuri, structura oraşelor şi a porturilor. Calcularea celei mai potrivite rute ţine cont de modalitatea de transport aleasă, pe apă sau pe uscat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Perioada aleasă de autorii aplicaţiei este în jurul anului 200, când ei au considerat că Imperiul Roman s-a afat la apogeu. În studiu au fost incluse 751 de poziţii de plecare sau sosire.
La doar două săptămâni de la lansare, site-ul s-a bucurat de un real succes, mai ales printre pasionaţii de istorie a Imperiului Roman. Fondatorii au precizat că au primit numeroase răspunsuri de mulţumiri din partea profesorilor de istorie care au reuşit să le insufle pasiunea pentru Roma Antică elevilor.
Citeşte şi:
Facebook dezamăgeşte la debutul pe bursă. Din ce motiv au scăzut acţiunile reţelei de socializare?
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe