- Home
- Life-Inedit
- VIENA, (02.11.2012, 17:46)
- Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Felix Baumgartner, cel care A DEPĂŞIT viteza sunetului, a fost acuzat de AGRESIUNE în 2010. Cum va încerca să anuleze CONDAMNAREA
Felix Baumgartner, paraşutistul care a apărut pe prima pagină a ziarelor din toată lumea, în octombrie, după ce a sărit dintr-un balon din stratosferă, va încerca să anuleze o condamnare pentru agresiune, marţi, când va invoca motivul autoapărării, au anunţat vineri avocaţii săi.
Urmărește
3036 afișări
Felix Baumgartner (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Sportivul austriac în vârstă de 43 de ani a primit o amendă de 1.500 de euro pentru că l-a lovit cu pumnul în zona feţei pe un şofer de tir grec, în timpul unei altercaţii ce a avut loc în 2010, pe o şosea aglomerată din apropiere de Salzburg.
Felix Baumgartner a devenit primul om din lume care a doborât viteza sunetului în cădere liberă, realizând un salt istoric pe 14 octombrie, de la altitudinea record de 39.043 de metri, deasupra statului american New Mexico.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Însă în Austria acel incident din trafic în care a fost implicat sportivul austriac i-a adus acestuia o publicitate negativă.
Procesul său în apel va avea loc la Tribunalul din Salzburg în cursul zilei de marţi.
Citeşte şi:
SALT ISTORIC pentru Felix Baumgartner: Aventurierul aerului a DEPĂŞIT viteza sunetului şi a stabilit două RECORDURI MONDIALE - FOTO, VIDEO
"Judecătorii au comis o eroare şi nu au ţinut cont de explicaţia autoapărării", a spus Severin Irsigler, avocatul lui Felix Baumgartner.
"În timpul acelei altercaţii, şoferul de tir grec l-a lovit pe Felix Baumgartner, însă el a putut să pareze lovitura. Aceasta a fost atât de intensă, încât unul dintre pantofi i-a fost scos din picior. Aflându-se în autoapărare, l-a împins pe şofer într-o parte şi l-a lovit peste faţă în acest timp", a adăugat acelaşi avocat.
Potrivit presei austriece, şoferul grec, identificat sub numele de Dimitrios P., spune că el nu a făcut altceva decât să îl împingă uşor pe Baumgartner şi că a fost lovit cu pumnul în faţă. "Nu este deloc un erou", a spus şoferul.
Felix Baumgartner nu se va prezenta la tribunal, marţi, unde va fi reprezentat de avocatul său.
Felix Baumgartner s-a născut pe 20 aprilie 1969 în oraşul austriac Salzburg şi, de copil, a visat să piloteze elicoptere şi să sară cu paraşuta.
El a efectuat primul salt la vârsta de 16 ani, înainte de a se înrola în armata austriacă şi şi-a perfecţionat calităţile în cadrul forţelor speciale.
Aventurierul a explorat deja cele patru colţuri ale lumii, uneori în aer, dar şi de la nivelul solului. În 1999, el a devenit primul om care a sărit de pe unul dintre braţele statuii lui Hristos Mântuitorul din Rio de Janeiro, Brazilia, la numai 30 de metri de la sol, suficient însă pentru a deschide paraşuta şi a ateriza în siguranţă.
Dar cele mai spectaculoase sărituri ale sale sunt acelea de pe cele mai înalte turnuri ale lumii - Petronas Tower din Kuala Lumpur, Malaezia (în 1999), şi de pe turnul din Taipei, Taiwan (2004).
Felix Baumgartner a devenit în 2003 primul om care a traversat Canalul Mânecii în cădere liberă folosind o aripă de deltaplan fabricată din carbon.
Baumgartner a sărit şi de pe cel mai înalt pod din lume, Viaductul Millau, din Franţa, care se ridică la înalţimea de 343 de metri deasupra Văii Tarn.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe