Filmele care vin în premieră în cinematografe, la jumătate de martie, vin mai mult din Europa | VIDEO

Filmele care vin în premieră în cinematografe la jumătate de martie sunt exclusiv europene, de la premiantul român de la Ursul de Aur, până la comedii autohne sau franţuzeşti, animaţie şi mândrie naţională, aduc ofertă cât se poate de variată, chiar dacă e mai mult de pe bătrânul continent.

Urmărește
461 afișări
Imaginea articolului Filmele care vin în premieră în cinematografe, la jumătate de martie, vin mai mult din Europa | VIDEO

Filmele care vin în premieră în cinematografe la jumătate de martie vin mai mult din Europa

Aşteptarea s-a terminat. Filmul cu care Adina Pintilie a câştigat Ursul de Aur în 2018, ”Touch Me Not”, intră în cinematografele româneşti. Să spunem simplu că un film românesc cu trei piese Einstürzende Neubauten cu Blixa Bargeld pe coloana sonoră nu e ceva cu care te întâlneşti în fiecare zi. Iar acesta este cel mai mărunt detaliu dintre toate lucrurile care fac din drama cu teme legate de sexualitate în cel mai serios (şi, în acelaşi timp, luminos) mod posibil o referinţă imposibil de evitat pentru oricine va vorbi despre cinematografia românească de acum înainte. Sigur, e o coproducţie România, Germania, Cehia, Bulgaria şi Franţa. Realizat la intersecţia dintre documentar şi ficţiune, cu multe persoane reale care intră în povestea inventată elemente care ţin de propria lor identitate, filmul nu lasă indiferent niciun tip de spectator. Ceea ce accesează în mod acut este capacitatea spectatorului de a descoperi propriile repere în manifestările personajelor, mărci ale zbaterii pentru a dobândi normalitătea contactului şi intimităţii în contexte care sunt asociate de obicei cu zonele extreme ale vieţii contemporane.

Unul dintre cele mai provocatoare filme româneşti arată astfel 

În acelaşi timp, intră în cinematografe un alt film de artă, ”Pájaros de verano/ Păsări călătoare”. S-ar putea spune că vorbim despre excepţia regulii cu premierele exclusiv europene din acest final de săptănmână. Totuşi este o coproducţie Columbia, Danemarca, Mexic. Regizat de Cristina Gallego, Ciro Guerra, filmul plonjează în columbia, anilor '70, într-o o societate pe care cine crede că o cunoaşte din filmele cu carteluri de traficanţi... se înşeală. De fapt este lumea care a premers marile nume ale contrabandei, societatea în care tradiţiile aveau culori aprinse şi totul era construit în jurul familiei.

Spectacolul dramei cu miros de marijuana cultivată la nivel industrial are aceste repere: 

”Qu'est-ce qu'on a encore fait au bon Dieu?/ Cu ce ţi-am mai greşit noi, Doamne?” e comedia franţuzească din această săptămână. E povestea unui cuplu din hexagon care are patru fete. Pe rând acestea s-au căsătorit cu un musulman, un evreu şi un chinez. Fata cea mai mică a ales un catolic. Dar din Africa. Toate acestea s-au întâmplat în prima parte a producţiei iar acum, totul continuă cu hotărârea celor patru cupluri de a părăsi Franţa. Cei doi părinţi ai fetelor trebuie neapărat să le insufle celor patru familii dragostea de ţară. Şi anume de Franţa.

Mai ales patrioţii au de ce să râdă atunci când problema lor devine internaţională 

”The Queen's Corgi/ Corgi, Căţeii reginei” este o peliculă de animaţie 3D pentru întreaga familie. Rex e eroul din titlu şi aventura lui merge din palatul monarhiei britanice, până la cluburile de noapte unde sunt organizate lupte pentru câinei.

Toată zarva se aprinde şi se stinge cu umor în modul care urmează: 

Tot comedie este şi noul film al lui Iura Luncaşu. ”Faci sau taci” vine cu umorul funcţionarilor români care primesc vizita unor oficiali din Spania şi trebuie să pună la cale o misiune specială. Cum limba lor spaniolă nu depăşeşte câtevaHola, mamacita, Shakira, Pique, lucrurile încep să degenereze. Undeva, în pădure, şase fete de la forţele speciale, alături de miniştri, comisari, un şofer, un infractor, un funcţionar, îşi fac numărul. Vedetele pe care se bazează comedia sunt Augustin Viziru, Levent Sali, Gică Craioveanu, Cătălin Cazacu, Codin Maticiuc, Cosmin Nedelcu (Micutzu), Bogdan Mălăele, Diana Dumitrescu, Sandra Izbaşa, Giulia, Oana Moşneagu, Ana Baniciu, Cristina Visterneanu, Monica Bârlădeanu, Maria Popoviciu şi Horia Brenciu.

Iar glumele se succed în ritmul acesta: 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici