- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (15.03.2019, 17:34)
- Ana Obretin
The Cure egalează recordul stabilit de Coldplay la Festivalul Glastonbury
Trupa The Cure egalează recordul stabilit de Coldplay la Festivalul Glastonbury din Marea Britanie, fiind invitată pentru a patra oară în calitate de headliner, la ediţia de anul acesta a evenimentului, care are loc în perioada 26 - 30 iunie, la Worthy Farm din Pilton, potrivit The Guardian.
Urmărește
81 afișări
The Cure egalează recordul stabilit de Coldplay la Festivalul Glastonbury
Anul acesta, festivalul va avea ca headlineri trupele Killers şi The Cure, alături de Stormzy, în timp ce Janet Jackson va susţine la festival primul ei concert în Marea Britanie după mulţi ani.
Trupa The Cure a mai concertat la festival la ediţiile din 1986, 1990 şi 1995.
The Cure şi Coldplay sunt singurele trupe din istoria festivalului care au concertat de patru ori.
Printre alţi artişti anunţaţi anul acesta la Glastonbury se numără Lauryn Hill, Miley Cyrus, Liam Gallagher, Christine and the Queens, Tame Impala, Vampire Weekend, The Streets, The Good, the Bad & the Queen al lui Damon Albarn, Snow Patrol, Years & Years, Bastille şi Idles.
După decesul lui Keith Flint, pe 4 martie, trupa The Prodigy şi-a anulat prezenţa în festival.
Recent, organizatorii evenimentului au anunţat că în timpul festivalului nu va mai fi pusă în vânzare apă ambalată în sticle de plastic, pentru a limita impactul nociv al acestora asupra mediului. În 2017, publicul a folosit peste 1,3 milioane de sticle de plastic.
Biletele pentru ediţia de anul acesta a Festivalului Glastonbury s-au epuizat în doar jumătate de oră de la punerea lor în vânzare.
Festivalul Glastonbury, care nu a fost organizat în 2012 pentru a nu afecta desfăşurarea Jocurilor Olimpice de la Londra şi nici anul trecut, are loc în mod tradiţional în ultimul weekend din luna iunie.
Festivalul Glastonbury atrage, în medie, 170.000 de spectatori în fiecare an, fiind organizat pe un platou ce aparţine unei ferme de lapte din comitatul Somerset.
Evenimentul a fost lansat după moartea lui Jimi Hendrix, în 1970. Participanţii la prima ediţie au plătit o liră sterlină, primind în schimb lapte de la fermă şi putându-i asculta pe Marc Bolan şi Al Stewart.
O perioadă, festivalul nu a mai fost organizat anual, însă în anii '90 a căpătat anvergura internaţională pe care o are şi în prezent. Evenimentul a permis unor trupe precum Radiohead, care au cântat la Glastonbury în 1997, Coldplay, după reprezentaţia din 2002, şi Muse, prin concertul din 2004, să îşi croiască drumul către succes.
În 2020, organizatorii vor sărbători 50 de ani de festival.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Ţara care pariază tot pe opulenţă absurdă ca să atragă super-bogaţii şi miliardele lor. Au construit palate pentru vânătorii de lux şi acum aşteaptă să vadă cine muşcă momeala
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Milionarul de 53 de ani a cerut-o de nevastă pe iubita lui cu 24 de ani mai tânără
PROSPORT.RO
Taxă de la 740 de lei pentru această categorie de șoferi! Inspecția RAR, polița RCA și ITP sunt obligatorii
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe