- Home
- Life-Inedit
- ALBA IULIA, (12.04.2017, 10:34)
- Dragos Suciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
GALERIE FOTO Cremele dermatocosmetice produse într-un laborator din Alba fac concurenţă brandurilor consacrate
Cremele dermatocosmetice preparate de un farmacist din Alba Iulia au ajuns în peste 100 de farmacii din ţară şi sunt vândute online în majoritatea judeţelor, laboratorul său făcând concurenţă brandurilor consacrate, transmite corespondentului MEDIAFAX.
Urmărește
8590 afișări
GALERIE FOTO Cremele dermatocosmetice produse într-un laborator din Alba fac concurenţă brandurilor consacrate
VEZI GALERIA FOTO MAI JOS
Emanuel Lazăr, farmacistul în vârstă de 27 de ani din Alba Iulia, şi-a deschis în urmă cu aproape un an un laborator în care produce dermatocosmetice cu care face concurenţă marilor branduri.
Emanuel Lazăr produce şapte tipuri de creme, aflate la graniţa dintre medicament şi produs cosmetic, care acţionează în interiorul şi exteriorul pielii, fiind utile pentru mai multe tipuri de afecţiuni, între care piele uscată, deshidratată, crăpată, riduri, psoriazis sau ten gras.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
„Acest laborator atestat şi acreditat care produce produse dermatocosmetice şi-a început activitatea în 1 mai 2016. L-am deschis după trei ani de cercetare, timp în care am produs mai multe creme, pentru a găsi cele mai bune reţete. Cercetarea continuă pentru că ne dorim ca produsele noastre să răspundă tuturor afecţiunilor”, a povestit, corespondentului MEDIAFAX, Emanuel Lazăr, cu zâmbetul pe buze.
Tânărul farmacist produce şapte tipuri de creme dermatocosmetice, pe care le împarte în două categorii, deoarece patru dintre ele acţionează în interiorul pielii, iar celelalte în exterior.
„Patru sortimente au un emulgator care introduc crema în interiorul pielii şi acolo îşi desfăşoară efectul. Acestea se numesc Rid Stop, Hidra Derm, Anti Sebum şi After Shave. Celelalte trei creme sunt pe bază de uree şi conţin o concentraţie de 2, 10, respectiv 20%. Ureea asigură în principal o bună hidratare a pielii, fiind bună pentru aşa numita piele atopică şi are un rol exfoliant în pielea uscată, îndepărtând-o pe cea moartă. Fiecare produs are un specific: împotriva ridurilor, hidratant, de reducere a secreţiei de sebum, pentru tenul gras şi mixt, sau pentru reducerea imperfecţiunilor atât în diametru cât şi în număr şi aşa mai departe”, a explicat farmacistul.
Cremele sunt ambalate în cutii de 100 de mililitri, iar pe lângă active conţin vitamine şi pot fi folosite pentru mai multe zone ale corpului, nu doar pentru faţă, cu şi pentru coate, călcâie sau mâini.
„Ceea ce încerc eu să fac este să ofer un produs foarte bun la un preţ corect. Înainte să mă apuc să prepar aceste creme am studiat cam toate cremele similare aflate pe piaţă şi am constatat că multe dintre ele nu corespund, conţinând componenţi în concentraţii mult mai mari decât ceea ce recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii”, a precizat Emanuel.
Cremele sale sunt preparate sub denumirea Eladerm şi se vând online sau în farmacii, preţurile variind între 17 şi 49 de lei.
„Nu putem impune farmaciilor preţurile cu care să vândă cremele pe care le achiziţionează de la noi, însă acestea nu depăşesc 49 de lei. Comenzi online avem din toată ţara, iar transportul este gratuit în cazul în care comanda se ridică la cel puţin 80 de lei. În laborator producem atât pentru brandul propriu, dar şi pentru alte firme care doresc să producă şi nu au unde. În medie, o cremă se produce în circa şase ore”, a mai spus Emanuel.
Laboratorul său se află într-un spaţiu de 200 de metri pătraţi din Alba Iulia, iar investiţia iniţială, în care este inclusă şi aparatura, se ridică la aproape 150.000 de euro. Sub laborator se află farmacia familiei, în care s-au vândut primele produse.
Galerie foto
Emanuel Lazăr a povestit că din clasa a VIII-a a ştiut că vrea să devină farmacist. Primele creme le-a fabricat în 2014 când, spune el, de pe piaţa farmaceutică dispăruse o anume cremă foarte folosită ca bază pentru alte creme ce erau preparate în farmacii.
„Era o cremă pe care noi, la farmacie, o divizam, era o bază simplă şi nu se mai găsea pe piaţă, iar noi am rămas fără această bază. Era o cremă utilizată pentru pielea atopică, acea piele care prezintă zone foarte uscate. Atunci am început eu să fac creme. N-a fost foarte uşor pentru că, deşi am absolvit Facultatea de Farmacie, în timpul facultăţii nu pot spune că am învăţat practic cum se prepară o cremă, astfel că în acest domeniu am fost autodidact. A durat peste un an până am prins ideea, apoi am început să caut furnizori de substanţe. În mod natural, următorul pas a fost să-mi deschid un mic laborator, a cărui capacitate a tot crescut de la an la an, am început să investesc în utilaje astfel că, de la o capacitate iniţială de trei kilograme, adică 60 de creme, în prezent am o capacitate de producţie de 1.000 de bucăţi pe lot, cantitate pe care, în medie, o produc şi vând lunar”, a mai spus Emanuel Lazăr.
Farmacistul albaiulian a adăugat că îşi doreşte să ofere o alternativă la cremele străine ale căror preţuri ridicate nu se justifică întotdeauna.
„În ceea ce priveşte gama de uree, la ora actuală nu se găsesc produse de calitate pe piaţă. Sunt foarte multe creme care au reţete foarte vechi, cu vaselină, cu lanolină, ingrediente care nu mai sunt agreate în concentraţii mari”, a mai spus Emanuel Lazăr.
Tânărul are de gând să-şi extindă capacitatea de producţie în viitor, dar şi să-şi adauge în portofoliu produse şi clienţi noi.
Citeşte şi: GALERIE FOTO, VIDEO Directorul executiv al United Airlines şi-a cerut scuze pentru incidentul „îngrozitor” din avionul companiei/ Informaţii COMPROMIŢĂTOARE despre medicul care a fost dat afară cu forţa
Citeşte şi: Twitter, acuzat că ar şterge postările negative despre incidentul dintr-un avion United Airlines în care un pasager a fost târât afară din aeronavă
Citeşte şi: Prezentatoarea TV care a gafat în direct, scoasă din segmentul LIVE al postului de televiziune. Alţi prezentatori şi-au postat gafele online ca să o susţină
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe