- Home
- Life-Inedit
- TEL AVIV, (04.05.2022, 16:03)
-
Laura Buciu
Laura Buciu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Grenadă de mână veche de 1.000 de ani, descoperită între cioburi de ceramică în Ierusalim
Arheologii au descoperit o „grenadă de mână” veche de 1.000 de ani printre cioburile de ceramică veche din Ierusalim, iar noile cercetări sugerează că armele incendiare produse la nivel local erau, de fapt, foarte răspândite.
Urmărește
1595 afișări
Sursa foto: Twitter
Noile cercetări sugerează, pe fondul rapoartelor conform cărora arabii au luptat împotriva cruciaţilor cu explozibili de tip Black Power, că armele incendiare produse la nivel local erau de fapt foarte răspândite, scrie Sky News, după descoperirea grenadei de mână veche de 1.000 de ani, în Ierusalim.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Arheologii au analizat reziduurile de pe suprafaţa internă a unui ciob antic de ceramică pentru a descoperi că acesta aparţinea, probabil, unei grenade de mână vechi de 1.000 de ani.
Patru cioburi au fost descoperite în Grădina Armenească din Ierusalim, locul unde se afla un vechi palat regal, şi unde cercetătorii au scos la iveală un număr mare de relicve datând din epoca bizantină.
Aceştia cred că un ciob descoperit acolo conţinea ingredientele chimice pentru un dispozitiv exploziv „comparabil cu o grenadă de mână medievală”.
Imperiul Bizantin era cunoscut pentru utilizarea primelor arme termice bazate pe inventarea unui compus combustibil cunoscut sub numele de foc grecesc, despre care se crede că avea la bază nafta şi varul viu, care era folosit pentru a da foc navelor inamice.
Chiar înainte ca utilizarea prafului de puşcă să fie iniţiată în China, soldaţii bizantini ambalau compusul în recipiente de piatră, ceramică şi, mai târziu, de sticlă pentru a crea grenade medievale cu care îşi ţinteau inamicii.
Dovezi ale unei astfel de grenade au fost descoperite în cadrul unei cercetări conduse de profesorul Carney Matheson de la Universitatea Griffith din Australia şi au fost publicate în revista PLOS One.
Profesorul Matheson a declarat: „Aceste vase au fost raportate în timpul cruciadelor ca fiind grenade aruncate împotriva fortăreţelor cruciate, producând zgomote puternice şi sclipiri luminoase”.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe