- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (16.05.2021, 10:32)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Inedit. O proprietate imobiliară de pe piaţa mondială se vinde cu un vulcan activ
Familia islandeză care deţine terenul pe care, în martie, a apărut un vulcan a primit oferte de la potenţiali cumpărători interesaţi să dezvolte proprietatea pentru turism, relatează Bloomberg.
Urmărește
600 afișări
Sursa foto: Profimedia
„Proprietatea este de vânzare pentru preţul corect şi am obţinut deja cel puţin două oferte", a spus coproprietarul Anna Thordis Gudmundsdottir într-un interviu. Ea este unul dintre cele 19 moştenitori care deţin ferma cunoscută sub numele de Hraun.
Mii de oameni s-au adunat pentru a vedea erupţia. Unii chiar au făcut grill pe lavă. Vulcanul, care ar putea rămâne activ ani de zile, ar putea devini cea mai fierbinte destinaţie a ţării, la propriu, când turismul se va relua. Proprietarii au colaborat cu autorităţile pentru a asigura accesul public în condiţii de siguranţă şi nu au intenţia de a limita traficul pedestru pe terenul lor, cu excepţia cazului în care siguranţa este compromisă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump cere Curții Supreme din SUA să suspende legea ce ar interzice TikTok-ul
-
Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
Legislaţia islandeză a protejat timp de secole dreptul oamenilor de a trece pe jos printr-o proprietatea privată. Totuşi, creşterea turismului înainte de pandemie a declanşat o dezbatere cu privire la dreptul proprietarilor de terenuri de a colecta taxe de intrare de la vizitatori pentru multe dintre comorile naturale ale Islandei situate pe terenuri private.
Premierul Katrin Jakobsdottir a declarat radioul local RUV că statul nu intenţionează să cumpere terenul, dar că noilor proprietari ai terenului nu li se va permite să limiteze accesul publicului. „Statul acordă fonduri pentru asigurarea construcţiei şi accesului, dar condiţia prealabilă este ca accesul publicului să fie asigurat”.
Guvernul a alocat 70 de milioane de coroane (564.000 de dolari) din fonduri publice pentru construirea infrastructurii şi pentru supraveghere la faţa locului.
Proprietarii de terenuri au dreptul de a colecta o taxă pentru serviciile furnizate de terenurile lor, oferind oportunităţi de afaceri profitabile în jurul unor atracţii turistice căutate. Actualii proprietari se aşteaptă ca site-ul să aibă în cele din urmă un centru de servicii şi o parcare şi că licenţe exclusive vor fi eliberate companiilor de turism pentru vizite la locul erupţiei sau pentru a ateriza în apropiere cu elicoptere, potrivit unei note trimise ministrului turismului.
Terenul este deţinut de aceeaşi familie de generaţii. Gudmundsdottir a spus că familia a luat în calcul vânzarea terenului de-a lungul anilor, deşi nu l-a promovat niciodată. Vărul ei, Sigurdur Gudjon Gislason, preşedintele asociaţiei proprietarilor Hraun, a declarat săptămâna trecută la postul local de televiziune Stod 2 că cumpărătorii interesaţi sunt dispuşi să cumpere o parte din teren sau în întregime, dar nu a vrut să discute despre preţul cerut.
Geologii au spus că erupţia ar putea dura mult timp, chiar şi ani. Vulcanul se află la o oră de mers cu maşina de Reykjavik - aşa că poate deveni una dintre destinaţiile de top ale Islandei. De asemenea, se află chiar alături de faimoasa Lagună Albastră din Islanda.
Noua erupţie şi limitarea pandemiei în Islanda au adus deja turişti. Sejururile în hoteluri ale străinilor în aprilie aproape s-au triplat faţă de anul trecut, potrivit statisticilor.
Citește pe alephnews.ro: Specialiștii britanici au realizat un plan alimentar pentru ultimele zile din an. Cum rămâi fresh până în 2025?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 09:02
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână