- Home
- Life-Inedit
- LONDRA, (25.11.2011, 12:52)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
J.K. Rowling, autoarea seriei "Harry Potter", nevoită să se mute din cauza tabloidelor britanice
Scriitoarea J.K. Rowling, autoarea romanelor din seria "Harry Potter", a declarat, în faţa unei comisii care investighează practicile mass-media în Marea Britanie, că a fost nevoită să se mute după publicarea în presa engleză a unei fotografii a casei sale.
Urmărește
577 afișări
Autoarea seriei "Harry Potter", nevoită să se mute din cauza tabloidelor britanice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
O fotografie care prezenta reşedinţa scriitoarei, ce includea numele străzii acesteia, a fost publicată în presa britanică. "De atunci, a devenit de neconceput să mai rămân în acea casă", a spus J.K. Rowling.
Ea a acuzat, totodată, presa de intruziune în viaţa fiicei sale, pe atunci în vârstă de cinci ani. "Am deschis ghiozdanul într-o seară şi (...) am găsit un plic care îmi era adresat. Scrisoarea provenea de la un jurnalist care încerca să mă contacteze", a adăugat scritoarea britanică, care s-a declarat bulversată de această descoperire.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
"Există, pe de o parte, acei jurnalişti care îşi riscă viaţa pentru a relata evenimente din timpul războaielor, foametei sau a revoluţiilor, iar pe de altă parte, există acei oameni care se comportă într-o manieră ilegală (...) şi mă întreb de ce li s-a dat acelaşi nume celor două categorii", a declarat J.K. Rowling.
Scriitoarea a făcut aceste declaraţii în cea de-a patra zi de audieri ale comisiei care investighează practicile mass-media, înfiinţată în luna iulie de premierul britanic David Cameron, în urma scandalului interceptărilor telefonice ilegale practicate de tabloidul News of the World.
Tot joi, actriţa şi modelul Sienna Miller şi fostul preşedinte al Federaţiei Internaţionale de Automobilism au fost şi ei audiaţi.
Sienna Miller, care a obţinut deja în justiţie decizia de a i se plăti daune de 116.000 de euro pentru încălcarea vieţii private, a acuzat tabloidul News of the World că i-a piratat trei dintre telefoanele mobile, dar şi mesageria vocală. Ea a spus în faţa comisiei că devenise "complet paranoică", acuzându-i în mod fals pe membrii familiei sale şi pe prietenii ei că ar fi difuzat presei informaţii cu caracter privat.
La rândul lui, Max Mosley a relatat "coşmarul" pe care l-a trăit atunci când a apelat la justiţie pentru a contesta un articol apărut în acelaşi tabloid, în 2008, în care se afirma că el ar fi participat la "o orgie nazistă".
"Am avut impresia că toate resursele News International erau mobilizate pentru a mă desfiinţa", a declarat Max Mosley, fiul lui Oswald Mosley, liderul fasciştilor britanici în anii 1930.
În iulie 2008, Înalta Curte din Londra i-a dat câştig de cauză lui Mosley, considerând că acea petrecere nu a avut un caracter nazist.
Tabloidul News of the World a fost acuzat că a interceptat ilegal telefoanele a peste 5.800 de persoane, pentru a-şi alimenta "maşinăria de ştiri senzaţionale". Tabloidul a fost închis în vara acestui an, în urma acestui scandal care a zguduit întregul imperiu de presă al magnatului Rupert Murdoch, News Corporation.
Comisia îşi desfăşoară activitatea în paralel cu ancheta poliţiei în scandalul interceptărilor telefonice practicate de tabloidul News of the World şi îşi va prezenta primele concluzii în septembrie 2012.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe