Prima pagină » Life-Inedit » MASA DE CRĂCIUN: Cum să te menţii în formă de sărbători. Cercetătorii au pus la punct MENIUL PERFECT

MASA DE CRĂCIUN: Cum să te menţii în formă de sărbători. Cercetătorii au pus la punct MENIUL PERFECT

Formula unui meniu perfect pentru masa de CRĂCIUN, care satură fără să îngraşe, a fost pusă la punct de o echipă de specialişti din Marea Britanie.
MASA DE CRĂCIUN: Cum să te menţii în formă de sărbători. Cercetătorii au pus la punct MENIUL PERFECT

Meniul perfect de Crăciun, care conţine aportul ideal de calorii şi nutrienţi pentru o masă, a fost alcătuit de psihologul nutriţionist David Lewis şi de medicul Margaret Yufera-Leitch.

Meniul perfect pentru masa de CRĂCIUN este următorul, conform dailymail.co.uk:

  • 150 de grame de friptură de curcan la cuptor

  • 110 grame de piure de castane

  • 100 de grame de sos (care se formează sub friptură, în timpul coacerii)

  • 15 grame sos de merişoare

  • Un cârnăcior

  • 80 de grame de cartofi la cuptor

  • 155 de grame de varză de Bruxelles înăbuşită

  • 160 de grame morcovi înăbuşiţi

  • 150 de grame de varză roşie

  • Ca desert, specialiştii recomandă 28 de grame de budincă, o felie de plăcintă şi o clementină proaspătă.

Specialiştii britanici afirmă că proteinele şi aminoacizii din carnea de curcan, carbohidraţii din cartofi, vitaminele şi mineralele din legume, precum şi gustul dulce-acrişor al sosului de merişoare transformă prânzul de CRĂCIUN într-o masă ideală şi echilibrată din toate punctele de vedere.

Aceştia recomandă consumul de fructe proaspete, care favorizează digestia, sporesc senzaţia de saţietate şi asigură energia organismului pe parcursul zilei.