- Home
- Social
- BUCUREŞTI, (19.12.2013, 12:53)
- Aurelia Alexa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
MASA DE CRĂCIUN: Cât costă meniul tradiţional de sărbători
Meniul pentru masa de Crăciun poate costa până la 500 de lei, suma fiind de cel puţin 370 de lei dacă se preferă preparate tradiţionale, în timp ce o masă mai uşoară, fără porc, scoate din buzunar minimum 220 de lei.
Urmărește
2924 afișări
MASA DE CRĂCIUN: Cât costă meniul tradiţional de sărbători (Imagine: Shutterstock)
O masă tradiţională de Crăciun - care cuprinde tobă, caltaboş, şuncă, cârnaţi, lebăr, brânză, ouă umplute, salată de boeuf, piftie de porc, sarmale, friptură, cozonac şi o prăjitură - poate costa o familie între 370 şi 500 de lei.
Astfel, pentru aperitivul tradiţional, costurile ajung până la 100 de lei, din care se pot cumpăra 500 grame de tobă (între 10 şi 15 lei), caltaboş (opt lei), şuncă (între 16 şi 20 de lei), cârnaţi (între 15 şi 30 de lei), lebăr (şapte lei) şi 200 de grame de telemea (20 de lei).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Pentru o porţie de 10 ouă umplute se adaugă 20 de lei, iar o porţie de salată boeuf poate costa până la 40 de lei (1,9 lei un kilogram de morcovi, 2 lei un kilogram de cartofi, 3,5 lei jumătate de kilogram de rădăcină de pătrunjel şi jumătate de păstârnac, 7 lei o cutie de mazăre şi între 20 şi 23 de lei un kilogram de piept de pui).
Pentru piftia de porc ar trebui alocat un buget de 30 de lei , iar sarmalele şi carnea pentru friptură adaugă în costul total 70-80 de lei.
Orice masă tradiţională de Crăciun include şi cozonac, acesta putând fi cumpărat cu 7,89 de lei, produs de o firmă românească, dar şi cu 91,25 de lei, pentru unul ceva mai mare, produs de o firmă italiană.
Dacă desertul se completează cu o prăjitură, făcută în casă sau cumpărată, costul meniului poate creşte cu 30-40 de lei.
Băutura pentru masa de Crăciun urcă şi ea costul meniului. Acesta poate, astfel, chiar să depăşească 500 de lei, având în vedere că o sticlă de pălincă se vinde la preţuri cuprinse între 38 şi 85 de lei, iar o sticlă de vin poate fi cumpărată cu sume cuprinse începând cu 10 lei.
Un meniu mai uşor poate costa între 220 şi 400 de lei, în funcţie de produsele alese şi de mărci.
Dacă un astfel de meniu cuprinde icre, acestea pot fi cumpărate cu preţuri cuprinse între doi lei, în cazul unei salate simple, şi 47 de lei, dacă se aleg icrele de somon.
Pentru brânză mozzarela se poate plăti până la 20 de lei, o bucată de caşcaval de 500 de grame costă între 20 şi 36 de lei, iar 200 de grame de bânză feta - 20 de lei. Dacă la aperitiv se adaugă şi preparat din muşchi, preţul acestuia variază între 30 de lei, în cazul celui ţigănesc, şi 67 de lei pe kilogram, dacă este ales de vită, uscat.
Dacă meniul de Crăciun include şi o salată de ţelină cu piept de pui, costul total creşte cu 26 de lei.
Pentru o porţie de piftie de curcan, cei interesaţi trebuie să scoată din buzunar 35 de lei, la care se poate adăuga o friptură de pui - între 25 şi 30 de lei.
Un cozonac şi o sticlă de vin cresc costul total al meniului, în varianta "light" a acestuia, cu o sumă între 20 şi 100 de lei.
Citeşte şi:
PROGRAMUL MAGAZINELOR de sărbători: ÎNCHIS de Crăciun şi pe 1 ianuarie. Orarul de funcţionare al magazinelor
Citeşte şi:
Programul Metrorex de Sărbători: Cum va circula metroul de Crăciun şi în noaptea de Revelion
Citeşte şi:
REPORTAJ - Singura fabrică de sarmale din ţară: Zeci de tone de sarmale făcute la Gheorgheni ajung de sărbători în Suedia, Spania sau Ungaria - FOTO
Citeşte şi:
REPORTAJ - Ofertă la pomi de Crăciun danezi: "Ia în şase rate bradul, una azi şi cinci la anul" - FOTO
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe