Miracol după 70 de ani: Copil răpit din parc în 1951, găsit în viaţă datorită unui test ADN

Un bărbat în vârstă de 79 de ani, răpit în 1951 din Oakland, California, pe când avea şase ani, a fost găsit în viaţă pe coasta de est a Statelor Unite, după o căutare de peste şapte decenii.

Urmărește
1150 afișări
Imaginea articolului Miracol după 70 de ani: Copil răpit din parc în 1951, găsit în viaţă datorită unui test ADN

Miracol după 70 de ani: Copil răpit din parc în 1951, găsit în viaţă datorită unui test ADN

În 1951, o tragedie zguduia oraşul Oakland, California. Luis Armando Albino, un băieţel de doar şase ani originar din Puerto Rico, a fost răpit în timp ce se juca într-un parc din West Oakland. O femeie necunoscută l-a ademenit cu promisiunea unor bomboane şi l-a dus departe de familia sa, lăsând în urmă doar întrebări fără răspuns şi inimi frânte.

Timp de şapte decenii, familia lui Luis a trăit cu durerea dispariţiei sale. Fotografia băiatului zâmbitor a rămas agăţată în casele rudelor, un memento constant al celui pierdut. Mama lui Luis nu şi-a pierdut niciodată speranţa, păstrând vie amintirea fiului său până la moartea ei în 2005, scrie The Guardian.

Povestea ia o turnură neaşteptată în 2020. Alida Alequin, nepoata lui Luis în vârstă de 63 de ani, decide să facă „pentru distracţie" un test ADN online. Rezultatele arată o potrivire de 22% cu un bărbat necunoscut.

La începutul anului 2024, Alequin şi fiicele ei reîncep investigaţia. O vizită la biblioteca publică din Oakland le aduce în faţă articole vechi de ziar, inclusiv o fotografie cu Luis şi fratele său Roger. Aceste dovezi o conving pe Alequin că este pe drumul cel bun, determinând-o să meargă la poliţia din Oakland în aceeaşi zi.

Autorităţile redeschid cazul, iar FBI-ul se implică în investigaţie. Luis este în cele din urmă localizat pe coasta de est a Statelor Unite. Testele ADN confirmă ceea ce părea de necrezut: bărbatul găsit este într-adevăr Luis Armando Albino, copilul dispărut în urmă cu 73 de ani.

Pe 20 iunie 2024, anchetatorii aduc vestea miraculoasă familiei. Alequin îşi aminteşte momentul emoţionant: „Nu am început să plângem decât după ce au plecat anchetatorii. Am apucat-o de mână pe mama şi i-am spus: <L-am găsit>. Eram în extaz".

La 24 iunie, Luis vine în Oakland şi se reîntâlneşte cu familia sa pierdută. Momentul reîntâlnirii cu fratele său Roger este deosebit de emoţionant. „S-au luat în braţe şi s-au îmbrăţişat lung. S-au aşezat şi au vorbit", povesteşte Alequin, descriind cum cei doi fraţi au discutat despre ziua răpirii, serviciul lor militar şi multe altele.

Povestea lui Luis Armando Albino este remarcabilă. Răpit la şase ani, el a fost crescut pe coasta de est de un cuplu care l-a considerat propriul lor fiu. În ciuda începutului traumatic, Luis a avut o viaţă plină: a devenit pompier, a servit ca puşcaş marin în Vietnam şi este acum tată şi bunic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici