- Home
- Life-Inedit
- (26.07.2024, 20:01)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O rocă descoperită de roverul NASA sugerează existenţa unei vieţi microbiene străvechi pe Marte
O rocă punctiformă, care a fost descoperită de un rover NASA pe Marte, conţine caracteristici care trimit la ideea că ar fi putut găzdui viaţă microbiană acum miliarde de ani.
Urmărește
251 afișări
Sursa foto: NASA
Roca în formă de vârf de săgeată, denumită Cheyava Falls, a fost descoperită de roverul Perseverance al NASA la 21 iulie, în timp ce se deplasa de-a lungul marginii nordice a Neretva Vallis, o vale fluvială străveche sculptată de apa care curge în craterul Jezero al planetei roşii, scrie The Guardian.
Analiza rocii a dezvăluit semne de material organic, pete de suprafaţă intrigante similare cu cele asociate cu microbii fosilizaţi de pe Pământ şi dovezi că apa a trecut odată prin rocă, a declarat agenţia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Ken Farley, cercetătorul proiectului misiunii de la Institutul de Tehnologie din California, a declarat că roca a fost „cea mai enigmatică, complexă şi potenţial importantă rocă investigată până acum de Perseverance”, relevă sursa citată.
Fiecare pată albicioasă este înconjurată de un inel negru care conţine fier şi fosfat şi constituie „o mare surpriză”, deoarece astfel de caracteristici similar pe Pământ „sunt adesea asociate cu înregistrarea fosilizată a microbilor”.
Până în acest moment, cercetătorii doresc să intre în posesia unor eşantioane de rocă pentru investigaţii amănunţite, însă NASA a întâmpinat dificultăţi în acest proces. Potrivit The Guardian, asemenea mostre de rocă nu ar putea fi aduse pe Pământ mai devreme de 2040, iar costurile se ridică, până în prezent, la peste 11 miliarde de dolari.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe