- Home
- Life-Inedit
- (26.07.2024, 20:01)
- Diana Nunut
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
O rocă descoperită de roverul NASA sugerează existenţa unei vieţi microbiene străvechi pe Marte
O rocă punctiformă, care a fost descoperită de un rover NASA pe Marte, conţine caracteristici care trimit la ideea că ar fi putut găzdui viaţă microbiană acum miliarde de ani.
Urmărește
255 afișări
Sursa foto: NASA
Roca în formă de vârf de săgeată, denumită Cheyava Falls, a fost descoperită de roverul Perseverance al NASA la 21 iulie, în timp ce se deplasa de-a lungul marginii nordice a Neretva Vallis, o vale fluvială străveche sculptată de apa care curge în craterul Jezero al planetei roşii, scrie The Guardian.
Analiza rocii a dezvăluit semne de material organic, pete de suprafaţă intrigante similare cu cele asociate cu microbii fosilizaţi de pe Pământ şi dovezi că apa a trecut odată prin rocă, a declarat agenţia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Oleksandr Usyk l-a învins pe Tyson Fury în revanşa din Arabia Saudită
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
Ken Farley, cercetătorul proiectului misiunii de la Institutul de Tehnologie din California, a declarat că roca a fost „cea mai enigmatică, complexă şi potenţial importantă rocă investigată până acum de Perseverance”, relevă sursa citată.
Fiecare pată albicioasă este înconjurată de un inel negru care conţine fier şi fosfat şi constituie „o mare surpriză”, deoarece astfel de caracteristici similar pe Pământ „sunt adesea asociate cu înregistrarea fosilizată a microbilor”.
Până în acest moment, cercetătorii doresc să intre în posesia unor eşantioane de rocă pentru investigaţii amănunţite, însă NASA a întâmpinat dificultăţi în acest proces. Potrivit The Guardian, asemenea mostre de rocă nu ar putea fi aduse pe Pământ mai devreme de 2040, iar costurile se ridică, până în prezent, la peste 11 miliarde de dolari.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe