- Home
- Life-Inedit
- STOCKHOLM, (07.10.2019, 12:35)
- Razvan Tupa
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Oamenii de ştiinţă Gregg L. Semenza, Peter J.Ratcliffe şi William G.Kaelin sunt laureaţii Nobel pentru medicină 2019
Gregg L. Semenza, Peter J.Ratcliffe şi William G.Kaelin Jr. au câştigat premiul Nobel pentru medicină şi fiziologie, distincţie decernată anual pentru descoperiri majore în domeniul medicinei şi al ştiinţelor naturii, a anunţat Karolinska Institute din Stockholm.
Urmărește
2184 afișări
BREAKING Gregg L. Semenza, Peter J.Ratcliffe şi William G.Kaelin sunt laureaţii Nobel pentru medicină 2019
Cei trei cercetători au fost premiaţi pentru descoperirile privind ”modul în care celulele percep şi se adaptează diferenţelor de nivel al oxigenului din mediu”.
William G. Kaelin Jr, Sir Peter J. Ratcliffe şi Gregg L. Semenza au identificat mecanismele moleculare prin care sunt reglate la nivel genetic răspunsurile organismului la variaţiile nivelului de oxigen”. Printre aplicaţiile descoperirilor lor se numără şi posibilitatea stopării dezvoltării diferitelor tipuri de tumori canceroase.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
William G. Kaelin Jr s-a născut în 1957 la New York. Are propriul său laborator de cercetare la Dana-Farber Cancer Institute şi este profesor la Harvard Medical School din 2002. Lucrează la Howard Hughes Medical Institute din 1998.
Sir Peter J. Ratcliffe s-a născut în 1954, în Lancashire, Marea Britanie. A studiat medicina în Gonville şi la Colegiul Caius de la Universitatea Cambridge şi s-a specializat în nefrologie la Oxford.
Gregg L. Semenza s-a născut în 1956 la New York. A studiat biologie la Universitatea Harvard. Şi a obţinut doctoratul din partea Şcolii de Medicină a Universităţii din Pennsylvania, în 1984. S-a specializat în pediatrie la Universitatea Duke şi la Universitatea Johns Hopkins. Este profesor la Johns Hopkins University din 1999, iar din 2003 conduce Programul de cercetare vasculară de la Johns Hopkins Institute for Cell Engineering.
Până acum numai 12 femei au fost premiate pentru medicină. Cel mai tânăr laureat al premiului pentru medicină a fost Frederick G Banting, care a primit distincţia în 1923, la 32 de ani, pentru descoperirea insulinei. Vârsta cea mai înaintată la care un savant a fost premiat pentru medicină a fost de 87 de ani, în 1966, când Peyton Rous a primit recunoaşterea descoperirii virusurilor care cauzează tumori.
Premiul Nobel pentru medicină şi fiziologie este decernat anual pentru descoperiri majore în domeniul medicinei şi al ştiinţelor naturii. Este una dintre cele cinci distincţii stabilite încă din 1895 prin testamentul chimistului suedez Alfred Nobel. Fondatorul premiului era interesat de progresul experimental în fiziologie şi a ţinut să marcheze astfel realizările din domeniu.
În 2019, valoarea fiecărui premiu Nobel Prize este de nouă milioane de coroane suedeze, aproximativ 827 de mii de euro. Cei trei premianţi pentru Medicină şi fiziologie vor împărţi suma primită.
Sezonul Nobel 2019 a debutat luni, iar, anul acesta, vor fi acordate două premii pentru literatură, după ce trofeul de anul trecut a fost anulat, pe fondul unui scandal sexual. Greta Thunberg, Abiy Ahmed şi organizaţii ca Reporteri fără Frontiere sunt numele vehiculate pentru premiul pentru pace.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Sezonul Nobel 2019 | Două nume vor fi anunţate la literatură. Greta Thunberg, favorită să câştige premiul pentru pace
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe