Pistoalele cu care Napoleon intenţiona să se sinucidă, vândute în Franţa pentru 1,7 milioane de euro

Două pistoale pe care Napoleon Bonaparte intenţiona cândva să le folosească pentru a se sinucide au fost vândute duminică în Franţa pentru 1,69 milioane de euro, a anunţat casa de licitaţii, guvernul interzicând exportul lor pentru ca acestea să rămână în ţară, fiind considerate comori naţionale.

Urmărește
302 afișări
Imaginea articolului Pistoalele cu care Napoleon intenţiona să se sinucidă, vândute în Franţa pentru 1,7 milioane de euro

Pistoalele cu care Napoleon intenţiona să se sinucidă, vândute în Franţa pentru 1,7 milioane de euro

Identitatea cumpărătorului la licitaţia de la Fontainebleau, la sud de Paris, a obiectelor fin ornamentate nu a fost făcută publică, dar preţul final de vânzare, cu taxe, a fost peste estimările de 1,2-1,5 milioane de euro, notează The Guardian.

Istoricii spun că acestea aproape au fost folosite pentru a pune capăt vieţii împăratului francez în 1814, când a fost forţat să renunţe la putere după ce forţele străine i-au învins armata şi au ocupat Parisul.

"După înfrângerea Franţei, el era complet deprimat şi a vrut să se sinucidă cu aceste arme, dar marele său scutier a îndepărtat praful de puşcă", a declarat pentru AFP expertul casei de licitaţii Jean-Pierre Osenat înainte de vânzare.

Napoleon a luat în schimb otravă, dar a vomitat şi a supravieţuit, iar mai târziu a dat pistoalele scutierului său pentru a-i mulţumi pentru loialitatea sa, a adăugat Osenat.

După abdicarea sa, Napoleon a plecat în exil pe insula Elba, în largul coastelor Italiei. El avea să se întoarcă curând înapoi la putere în Franţa, însă domnia lui se va încheia după înfrângerea în Bătălia de la Waterloo din 1815, murind în exil pe insula Sfânta Elena şase ani mai târziu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici