- Home
- Life-Inedit
- (03.07.2016, 07:00)
Povestea unui geniu. Cum a creat într-un subsol un restaurant care are acum o listă de aşteptare de 10 ani - FOTO, VIDEO
Damon Baehrel a avut parte de multe NU- uri în 1989, când el şi soţia sa au decis să construiască un restaurant în Earlton, un orăşel în nordul New York-ului, la peste 100 de mile nord de Manhattan. Toată lumea le spunea că nu pot reuşi în această zonă.
Urmărește
5662 afișări
Povestea unui geniu. Cum a creat într-un subsol un restaurant care are acum o listă de aşteptare de 10 ani - FOTO, VIDEO
Restaurantul Damon Baehrel a avut însă un succes incredibil, recenziile au fost excelente, iar acum are una dintre cele mai lungi liste de aşteptare pe care le vei vedea în viaţa ta, noteaza abcnews, citat de gustarte.ro
"Au fost mulţi care ne-au scris, când au aflat ce vrem să facem, avertizându-ne că ne vom pierde timpul şi banii", îşi aminteşte Baehrel. "Păreţi nişte copii draguţi, dar nimeni nu va veni să mănânce la restaurant în Earlton, aşa că mai bine renunţaţi. Acum am rezervări până în 2025", povesteşte el.
Baehrel are o proprietate uriaşă de 12 acri şi locuieşte într-o casă cu două etaje, pe care el şi soţia şi-au construit-o singuri acum 30 de ani. Sătul de atmosfera negativă din industria restaurantelor şi deloc dornic să lucreze ca chef pentru altcineva, Baehrel a decis să transforme subsolul casei în propriul restaurant, unde să fie bucătar, gazdă, ospătar şi chelner.
"Ceea ce am învăţat în alte restaurante a fost ce să nu fac", spune el. "Mi-am zis că dacă voi încerca să fac opusul nu are cum să nu iasă ceva bun din asta. Să preţuiesc fiecare oaspete şi să-l apreciez pentru că ei sunt motivul pentru care am luminile aprinse până noaptea târziu, pentru care am o casă. Şi iată-mă decenii mai târziu gătind aici în subsolul casei mele", mărturiseşte cheful.
Ceea ce face unic şi magnet de clienţi restaurantul său este faptul că fiecare produs din meniu este făcut din ingrediente de pe proprietatea sa.
"Mi-am dat seama într-o zi că tot ce aveam nevoie pentru a găti puteam să găsesc chiar aici pe proprietatea mea. Am creat fiecare farfurie, ulei, făină, condiment şi chiar am făcut propria mea brânză. Toate ingredientele vin de pe acest pământ. Nu gătesc în tigăi şi pe grătare clasice, ci folosesc scânduri de lemn de aici sau diverse pietre".
Baehrel este un bucătar autodidact. Nu a făcut o şcoală culinară, dar s-a îndrăgostit de bucătărie de la o vârsta fragedă, influenţat mai ales de mama sa.
"Am fost mereu curios în legătură cu toate plantele şi o întrebam mereu pe mama: ce este asta, ce e aceea? Ea îmi răspundea, îmi spunea ce pot face cu ele şi apoi pregăteam împreună mâncarea sau limonada. Am petrecut viaţa studiind şi explorând ce poate fi mâncat şi ce nu e comestibil, ducând toată această experienţă la alt nivel prin crearea diverselor produse sau farfurii", spune Baehrel.
Ca să iei cina la Damon Baehrel, nu doar că trebuie să aştepţi un deceniu cel puţin, dar trebuie să ai şi 375 de dolari pentru a putea încerca cele 20 de cărnuri marca Baehrel, pe care le poţi degusta timp de 5 ore.
Business-ul americanului a crescut constant. Suntem aproape de multe zone de schi şi asta ne ajută, ne aduce muli clienţi, afirmă Baehrel.
Afacerea a expodat însă cu adevărat în momentul în care presa a aflat de acest restaurant şi de povestea sa. Timpul de aşteptare pe lista rezervărilor a crescut brusc până la 10 ani.
"Este o experienţă copleşitoare, primim zeci de mii de cereri de rezervări în fiecare săptămână", povesteşte bucătarul.
Citeşte continuarea articolului în gustarte.ro
Citeşte şi: INTERVIU-Nicolle Birta: Povestea bloggerului culinar devenit bucătar profesionist - FOTO
Citeşte şi: Povestea celui mai în vogă bucătar român: Cum a ajuns la conducerea unuia dintre restaurantele de top din Londra alături de un chef Michelin: "Nu am mers la facultate pentru că a trebuit să muncesc"
Citeşte şi: VIITORUL fast-food-ului: Cum arată primul restaurant McDonald's Next - GALERIE FOTO, VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Dezbateri cruciale la Davos: Liderii europeni discută viitorul economic al Europei în era Trump
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Aroganţă: "37 de milioane de lire reprezintă prea puţin pentru stilul de viaţă cu care m-a obişnuit" - GALERIE FOTO
Citește și: Aradul intră în Cartea Recordurilor cu cel mai lung şir de capace înşiruite din lume: 200.000 de capace
Citește și: Compania care îşi plăteşte angajaţii să doarmă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Prințul Harry soluționează procesul împotriva tabloidelor lui Rupert Murdoch. News Group Newspapers și-a cerut scuze public
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
Undă verde pentru afacerea secolului: Donald Trump nu are nimic împotriva achiziţiei Tik Tok de către armata sa de miliardari. Cine sunt cei doi titani ai lumii financiare care vor fi vârful de lance al tranzacţiei
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
CANCAN.RO
Orașul din România în care ești AMENDAT cu 2.500 lei dacă nu ai numărul apartamentului pe ușă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe