Prince, cauza morţii: Supradoză de opiacee? Starul ar fi avut asupra lui medicamente împotriva durerii

A fost deschisă o anchetă pentru a se cunoaşte dacă tratamentul pe bază de derivate de morfină (medicamente împotriva durerii, procurate legal din farmacii, doar pe bază de prescripţie medicală) ar fi, de fapt, cauza morţii lui Prince, la vârsta de 57 de ani, transmite Le Point.

Urmărește
12408 afișări
Imaginea articolului Prince, cauza morţii: Supradoză de opiacee? Starul ar fi avut asupra lui medicamente împotriva durerii

Prince, cauza morţii:Supradoză de opiacee? Starul ar fi avut asupra lui medicamente împotriva durerii

Opiaceele, la fel ca metadona sau morfina sunt substanţe derivate din opium, prescrise drept medicamente împotriva durerii, în mod justificat, dacă medicul apreciază acest lucru. Aceste medicamente, care se găsesc în farmacii, pot antrena o puternică dependenţă, potrivit unor surse din domeniul medical contactate de MEDIAFAX.

La o săptămâna după decesul lui Prince, anchetatorii încep să desluşească cauzele morţii sale. Prince avea asupra sa, dar şi în casă, medicamente opiacee (derivate din opium), găsite în ziua când a fost descoperit fără viaţă, după cum precizează mai multe surse din presa americană.

Cu toate acestea, rezultatele autopsiei, încă nefinalizată, vor preciza cu exactitate circumstanţele decesului faimosului cântăreţ. Canalul de ştiri CNN, citând o sursă din poilitia locală, a fost primul post care a răspândit în spaţial public informaţia despre medicamentele opiacee ce se găseau asupra cântăreţului la momentul decesului, cât şi în reşedinţa sa de la Paisley Park.

Supradoză de opiacee?

La locul decesul cântăreţului au fost găsite, prin urmare, medicamente împotriva durerii, derivate din opium, cunoscute sub numele generic de "opiacee" - informaţie transmisă şi de Star Tribune din Minneapolis. Star Tribune dezvăluie, de asemenea, faptul că a fost deschisă o anchetă pentru a afla dacă acest tratament a putut provoca moartea lui Prince.

După cum transmite CNN, Agenţia Americană de Luptă contra Drogurilor a fost solicitată în cadrul acestei investigaţii. Conform diferitelor mărturii anonime citate de Star Tribune, artistul american şi-ar fi administrat o supradoză de opiacee, acesta fiind adevăratul motiv al aterizării de urgenţă a avionului personal al starului, în Illinois, nicidecum agravarea unei gripe, cum au declarat apropiaţii săi.

La 57 de ani, Prince Rogers Nelson, unul dintre artiştii cei mai celebri şi prolifici ai generaţiei sale, ar fi fost internat de urgenţă după aterizarea avionului său particular, când s-a întors din Atlanta, unde susţinuse un concert.

Autorităţile au anunţat că ar trebui aşteptat cel puţin 4 săptămâni pentru a cunoaşte rezultatele definitive ale autopsiei.

Prince Rogers Nelson a fost găsit mort pe 21 aprilie, în studioul său de înregistrări, situat în curtea reşedinţei sale din Paisley Park, Minnesota.

Potrivit şerifului local, Jason Kamerud, autorităţile au fost solicitate pentru o urgenţă medicală, găsind o persoană decedată.

Conform site-ului american TMZ, autorităţile cercetează cauzele decesului celebrului cântăreţ american.

Prince, în vârstă de 57 de ani, fusese spitalizat recent cu simptome de gripă.

Prince Rogers Nelson, cunoscut sub numele de scenă Prince, născut pe 7 iunie 1958, a fost un cântăreţ, compozitor, actor şi multi-instrumentalist american. Prince a fost recunoscut de întreaga lume pentru inovaţiile aduse în industria muzicii, dar şi pentru munca sa eclectică, prezenţa scenică excentrică şi stilul vocal unic. A fost văzut ca un pioner al "sunetului Minneapolis". Muzica sa îmbina genurile rock, R&B, soul, funk, hip hop, disco, psychedelia, jazz şi pop.

Artistul s-a născut în Minneapolis, Minnesota, şi a dezvoltat un interes pentru muzică de la o vârstă fragedă, compunând prima sa melodie la 7 ani. După ce a înregistrat piese cu formaţia verişorului său, 94 East/ 94 Est, Prince, în vârstă de 19 ani a înregistrat câteva demo-uri fără succes, înainte de a-şi lansa albumul de debut For You/ Pentru Tine, în 1978, sub coordonarea managerului său Owen Husney.

Albumul din 1979, care îi poartă numele, a fost premiat cu Discul de Platină datorită succesului înregistrat de piesele "Why You Wanna Treat Me So Bad?/ De ce vrei să mă tratezi aşa rău?" and "I Wanna Be Your Lover/ Vreau să fiu iubitul tău". Următoarele trei melodii lansate – Dirty Mind (1980), Controversy (1981), şi 1999 (1982) – au continuat să îi aducă succes şi faimă, dezvăluind amprenta unică a lui Prince asupra muzicii, şi anume versurile de o proeminentă sexualitate, dar şi comasarea elementelor funk, dance şi rock într-o singură piesă.

În 1984, şi-a denumit vocaliştii, care îl ajutau în susţinerea concertelor, The Revolution/ Revoluţia şi a lansat cântecul care l-a consacrat: "Purple Rain", ce a devenit ulterior coloana sonoră a filmului său de debut cu acelaşi nume.

Albumul "Purple Rain" şi filmul cu acelaşi titlu, lansate în 1984, i-au adus celebritatea pe plan mondial. Acest disc s-a menţinut 24 de săptămâni în fruntea topurilor americane şi conţine, în afara piesei care îi dă titlul, alte două mari hituri - "Let's Go Crazy" şi "When Doves Cry".

Un compozitor prolific, în anii 80, Prince a compus şi produs melodii, deseori fără a-şi semna munca cu propriul nume, ci cu pseudonime.

După ce a lansat albumele Around the World in a Day (1985) şi Parade (1986), a urmat albumul solo aclamat de criticii muzicali, Sign "O" the Times (1987). A lansat apoi încă trei albume solo, înainte să debuteze în formaţia New Power Generation, în 1991. Şi-a schimbat numele de scenă în 1993 cu un simbol greu de pronunţat, ermetic, supranumit "Simbolul Iubirii".

În anii 2000, şi-a luat din nou numele legendar de Prince Ultimul său album, HITnRUN Phase One, a fost lansat în 2015.

Prince a vândut mai mult de 100 de milioane de albume în toată lumea. Este unul dintre cei mai bine vânduţi artişti ai tuturor timpurilor. A câştigat 7 premii Grammy, un trofeu la Globurile de Aur şi un Oscar. A fost recompensat cu o stea pe Rock and Roll Hall of Fame în 2004.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici