Reţeta de weekend: Tarta cu ciocolată şi pere, un desert recomandat pentru zilele de vară

Tarta cu ciocolată şi pere este un delicios desert clasic american, recomandat pentru zilele de vară.

Urmărește
406 afișări
Imaginea articolului Reţeta de weekend: Tarta cu ciocolată şi pere, un desert recomandat pentru zilele de vară

Reţeta de weekend: Tarta cu ciocolată şi pere

Număr de porţii: 12

Ingrediente pentru 2 tarte cu diametrul de 15 centimetri:
Pentru aluatul fraged:
250 de grame de unt
500 de grame de făină
1/4 de pahar de apă
1 vârf de cuţit de zahăr

Pentru umplutură:
350 de grame de ciocolată neagră
400 de mililitri de smântână lichidă
3 ouă
200 de grame de zahăr
6 pere fierte în sirop de zahăr asezonat cu zeamă de lămâie şi vanilie

Mod de preparare:

Ingredientele pentru aluat se amestecă repede într-un bol, până se omogenizează bine. Aluatul se împarte în două, se înveleşte în folie alimentară şi se lasă la frigider timp de o oră.

Se încălzeşte cuptorul la 180°C.

Ciocolata se topeşte într-un bol pe baie de aburi, se adaugă smântâna lichidă şi se omogenizează.

Într-un alt bol se amestecă ouăle cu zahărul până ce se obţine o compoziţie spumoasă; se adaugă ciocolata, se omogenizează.

Aluatul se întinde în tăvile de tartă - se păstrează un rest pentru a forma un grilaj deasupra prăjiturilor -, se acoperă cu felii de pere şi compoziţia de cioocolată.

Se coc tartele timp de 40-45 de minute. Se lasă la răcit înainte de a se tăia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici