- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (14.07.2016, 06:00)
- Cătălin Azinicăi
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şase lucruri despre piscină şi jacuzzi pe care trebuie să le ştii
Când reuşiţi, în sfârşit, să găsiţi un şezlong la cea mai populară piscină din oraş, sau aţi reuşit să vă faceţi loc în jacuzzi, ultimul lucru la care vă gândiţi sunt germenii şi secreţiile corporale care ar putea să fie acolo, dar acestea vă influenţează clar, sănătatea, informează CSID.ro.
Urmărește
3038 afișări
Şase lucruri despre piscină şi jacuzzi pe care trebuie să le ştii
Cu cât sunt mai aglomerate piscinele, sau micile bazine de jacuzzi, cu atât sunt mai periculoase pentru sănătatea ta pot fi piscinele şi jaccuzi-urile „populare”.
În timp ce majoritatea dintre noi ne bucurăm de weekend-uri întregi la astfel de locuri publice şi ne întoarcem acasă „teferi şi nevătămaţi”, este important totuşi să ne informăm corespunzător în ceea ce priveşte infecţiile şi problemele de care ne putem lovi vara, la piscinele sau ştrandurile publice.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
Vasile Bănescu a comentat rezultatul alegerilor: Drumul spre sinucidere naţională e nebănuit de scurt şi aparţine populismului
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
Nu, nu spun că ar trebui să te fereşti de ele – la urma urmei ce poate fi mai plăcut, într-un weekend torid, decât o după-amiază relaxantă pe un şezlong, la piscină, înconjurată de prieteni? Te poţi bucura în continuare de aceste activităţi, dar mai întâi, aruncă o privire la aceste realităţi de care te poţi lovi acolo!
Jaccuzi-urile pot ajuta la răspândirea sindromului de şoc toxic
Este o problemă rară, dar conform specialiştilor, căzile cu hidromasaj prost întreţinute, te pot supune unui risc mare de infecţie. Dacă o persoană infectată cu bacteria care cauzează sindromul de şoc toxic îşi petrece puţin timp în jaccuzi-ul respectiv, există şanse mari ca şi tu să te infectezi.
Piscinele pot provoca diaree
Piscinele sunt de multe ori „casa” Criptosporidiozei, un parazit rezistent la clor, care poate trăi în apa din piscine până la 10 zile şi poate cauza vomă şi diaree. Înotătorii care suferă de diaree pot aduce şi ei bacteriile în piscină şi pot infecta alte persoane. Pe parcursul a doi ani, boala a afectat aproape 1.800 de persoane în Statele Unite, 95% dintre ei având nevoie de îngrijiri medicale. Un alt parazit care cauzează diareea, Giardia, rezistă şi el la apa cu clor şi te poate infecta mai ales dacă înghiţi, din greşeală, apa contaminată.
Jaccuzi-ul creşte riscul de infarct, mai ales după consumul de alcool
Din cauza faptului că jaccuzi-urile duc la încălzirea puternică a corpului, riscul de a suferi un accident vascular cerebral este extrem de ridicat. Consumul de alcool în prealabil poate să crească riscul şi mai mult, mai ales datorită faptului că accelerează deshidratarea organismului şi te poate pune în dificultate atunci când vine vorba de a identifica avertismentele pe care organismul tău le transmite.
Rănile deschise pot atrage bacterii
Probabil ştii deja acest lucru, dar trebuie să îţi reamintim că există multe bacterii periculoase care pot intra în organism prin intermediul unor răni deschide, iar riscul răspândirii acestor bacterii este destul de ridicat la o piscină sau un bazin de înot public. Aşa cum bine ştii, plasturii nu sunt permişi în piscină, deci dacă ai o tăietură sau o rană deschisă evită înotul până când aceasta se vindecă.
Herpesul se răspândeşte şi în piscină sau jaccuzi
Potrivit medicilor, deşi întâlnită în cazuri rare, posibilitatea de a contacta herpes la piscină sau jaccuzi este destul de ridicată. Aşadar, ai mare grijă unde te aşezi!
Infecţiile pielii sunt uşor de contactat
Molluscum, o infecţie a pielii extrem de contagioasă, care contră în mâncărimi puternice, poate fi contactată prin intermediul prosoapelor umede sau a altor obiecte şi suprafeţe cu care o persoană infectată a intrat în contact. O altă infecţie des întâlnită, rezistentă la antibiotice, este Pseudomona Foliculita care produce şi ea mâncărimi şi roşeaţă. Din fericire, aceste infecţii se vindcă de multe ori pe cont propriu, în aproximativ 10 zile.
Înotul şi statul la plajă sunt cele mai plăcute activităţi din timpul verii şi poţi să te bucuri în continuare de ele, atâta timp cât ţii cont de sfaturile de igienă şi protecţie.
Înainte de a alege piscina la care să-ţi petreci weekend-ul, asigură-te că este un loc curat şi nu frecventa locuri pe care nu le cunoşti deloc.
Citeşte şi: Vedetele şi Internetul: Antonia sărbătoreşte pe Facebook strângerea a 800.000 de fani pe Instagram - FOTO/VIDEO
Citeşte şi: REPORTAJ. Concert James în Bucureşti. Rock cosmic şi fani în delir. Primii paşi pe Lună sau muzica intergalactică - FOTO
Citeşte şi: David Cameron, surprins în timp ce fredona un cântec, după anunţul că va părăsi Downing Street 10 - VIDEO
Citeşte şi: David Cameron, surprins în timp ce fredona un cântec, după anunţul că va părăsi Downing Street 10 - VIDEO
Citeşte şi: Cel mai emoţionant moment de la Euro 2016. Gestul unui suporter de doar câţiva ani - VIDEO
Citeşte şi: Artă urbană: Mii de oameni dezbrăcaţi şi pictaţi în albastru, fotografiaţi de Spencer Tunick, în Anglia - VIDEO
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe