Sentinţa în cazul doctorului lui Michael Jackson: Conrad Murray a fost condamnat la patru ani de închisoare

Medicul Conrad Murray, găsit vinovat de uciderea involuntară a cântăreţului Michael Jackson - verdictul fiind pronunţat pe 7 noiembrie -, a fost condamnat la patru ani de închisoare, marţi, la Los Angeles, potrivit transmisiunii CNN.

Urmărește
863 afișări
Imaginea articolului Sentinţa în cazul doctorului lui Michael Jackson: Conrad Murray a fost condamnat la patru ani de închisoare

Conrad Murray (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conrad Murray a primit pedeapsa maximă, de patru ani de închisoare, pentru omucidere involuntară. Sentinţa a fost pronunţată de judecătorul Michael Pastor, marţi, la Los Angeles.

Murray urmează să îşi ispăşească sentinţa într-o închisoare din Los Angeles, potrivit TMZ.

Totodată, judecătorul a hotărât că Murray trebuie să plătească "daunele adecvate" familiei lui Michael Jackson şi administratorilor averii starului, dar şi-a exprimat îndoiala că acestea s-ar ridica la 100 de milioane de euro, cât au cerut avocaţii acuzării.

Murray va plăti o amendă de 800 de dolari şi taxe de 70 de dolari.

Totuşi, Conrad Murray ar putea petrece mai puţin timp în spatele gratiilor. Experţii în legislaţia americană susţin că medicul Conrad Murray ar putea să beneficieze de o nouă lege din statul California, ale cărui închisori sunt supraaglomerate.

Statul California a adoptat, luna trecută, o lege care permite trimiterea prizonierilor cu un grad scăzut de periculozitate spre închisorile regionale, iar oficialii care administrează închisorile din Los Angeles County au început deja să elibereze aceşti deţinuţi, mai devreme, din cauza lipsei de spaţiu.

Înaintea pronunţării sentinţei, judecătorul a spus că fostul medic al lui Michael Jackson este un candidat eligibil, dar nu şi unul potrivit pentru o pedeapsă cu suspendare.

Judecătorul a subliniat că Murray se face vinovat de "neglijenţă criminală", şi nu de malpraxis, într-un caz de omucidere, considerând că Michael Jackson a murit din cauza acţiunilor fostului său medic şi a eşecului acestuia în a-şi face datoria şi nu dintr-o simplă eroare. "Michael Jackson nu a murit din cauza unui incident izolat, ci a unui set de circumstanţe imputabile doctorului Murray", a spus Pastor. El a adăugat că Murray a urmat "un tipar al înşelătoriei şi minciunilor".

Membri ai familiei cântăreţului - mama acestuia, Katherine Jackson, şi fraţii săi Randy, Jermaine, LaToya şi Rebbie - au fost prezenţi la tribunalul din Los Angeles la pronunţarea sentinţei.

Pe 7 noiembrie, în a doua zi de deliberări, după un proces-fluviu care s-a întins pe durata a şase săptămâni, cei 12 membri ai juriului au pronunţat verdictul "vinovat" în procesul intentat medicului Murray, aşa cum ceruse Parchetul american.

Juraţii au considerat în unanimitate că medicul Murray s-a făcut vinovat de "neglijenţă criminală", contribuind astfel la decesul brutal al "regelui muzicii pop", pe 25 iunie 2009.

Michael Jackson a murit în urma unei "intoxicaţii grave" cu propofol, un anestezic puternic utilizat în spitale şi în clinicile medicale, pe care starul îl folosea la domiciliu ca somnifer, cu complicitatea medicului Murray.

Conrad Murray, care era medicul personal al starului doar de două luni, a recunoscut că i-a administrat cântăreţului Michael Jackson medicamentul propofol în dimineaţa zilei în care starul a murit, dar şi pe parcursul lunilor precedente.

Michael Jackson a murit la 50 de ani, într-o perioadă de repetiţii intense pentru "This Is It Tour", turneul său de adio, în timpul căruia urma să susţină, începând din iulie 2009, 50 de concerte la sala O2 Arena din Londra

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici