Studiu: Activităţile de creaţie artistică oferă mai multă satisfacţie decât locul de muncă

  • Cercetătorii au descoperit că persoanele implicate în astfel de activităţi au raportat un sentiment mai mare de împlinire şi valoare personală.
  • Sentimentul că viaţa merită trăită era mai puternic asociat cu activităţile de creaţie decât cu ocuparea unui loc de muncă.
  • Investiţiile în activităţi creative pot aduce beneficii importante pentru sănătatea publică, chiar şi cu creşteri mici ale bunăstării.
Urmărește
216 afișări
Imaginea articolului Studiu: Activităţile de creaţie artistică oferă mai multă satisfacţie decât locul de muncă

Sursa foto: Pexels

Un nou studiu sugerează că activităţile artistice şi meşteşugurile pot contribui mai mult la satisfacţia vieţii decât locul de muncă, scrie The Guardian. Cercetătorii subliniază că aceste activităţi ar putea fi un instrument important pentru îmbunătăţirea sănătăţii publice.
 
Deşi artele şi meşteşugurile sunt utilizate de mult timp pentru a sprijini sănătatea mintală, majoritatea cercetărilor s-au concentrat pe efectele asupra pacienţilor, nu asupra populaţiei generale. Studiul recent a arătat că implicarea în activităţi artistice este asociată cu o creştere a satisfacţiei vieţii şi a fericirii, mai semnificativă decât influenţa locului de muncă.
 
Dr. Helen Keyes, coautoare a studiului de la Ruskin University din Anglia, a explicat că activităţile creative sunt accesibile şi populare, făcându-le uşor de adoptat. 
 
Cercetarea a analizat datele a peste 7.000 de persoane care au participat la sondajul ”Taking Part” din Regatul Unit între aprilie 2019 şi martie 2020. Participanţii au fost întrebaţi despre implicarea lor în activităţi artistice şi meşteşuguri, precum şi despre diferite aspecte ale bunăstării lor.
 
Rezultatele au arătat că peste 37% dintre participanţi au asistat la cel puţin o activitate artistică sau meşteşugărească în ultimul an. Comparativ cu cei care nu au fost implicaţi în aceste activităţi, cei care au practicat activităţi artistice şi meşteşuguri au raportat un nivel mai mare de fericire şi satisfacţie în viaţă. Activităţile artistice au avut un impact pozitiv, asociate cu o creştere a fericirii comparabilă cu efectele îmbătrânirii cu 20 de ani (aşa cum menţionează Keyes, bunăstarea creşte uşor odată cu vârsta), iar sentimentul că viaţa este valoroasă a fost mai puternic asociat cu activităţile de creaţie decât cu un loc de muncă.
 
Deşi studiul nu compară activităţile specifice şi nu poate demonstra cauzalitatea, rezultatele sugerează că activităţile artistice şi meşteşugurile au un efect pozitiv semnificativ asupra bunăstării, având potenţialul de a îmbunătăţi sănătatea publică într-un mod accesibil şi eficient.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici