- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (26.01.2024, 15:24)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Furnicile forţează leii din Kenya să-şi schimbe comportamentul de vânătoare
Furnicile forţează leii din Kenya să-şi modifice comportamentul de vânătoare şi să schimbe prada, arată un studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Florida şi publicat în revista Science.
Urmărește
4613 afișări
Furnicile cu cap mare, despre care se crede că sunt originare din Mauritius, s-au răspândit în cea mai mare parte a lumii subtropicale şi tropicale. Acest lucru a produs efecte greu de anticipat asupra ecosistemelor. Cercetătorii din Florida au analizat efectele apariţiei furnicilor menţionate într-o regiune din Kenya.
Ei au constatat că există numeroase efecte ale interacţiuni dintre furnicile, copacii, elefanţii, leii, zebrele şi bivolii din savana locală. Concret, studiul a tras concluzia că apariţia furnicii a forţat leii să renunţe la zebre şi să atace în special bivoli.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
„Aceşti invadatori minusculi determină cine este mâncat şi unde”, a spus profesorul Todd Palmer, co-autor al studiului, potrivit Sky News.
Timp de trei decenii, echipa de cercetători de la Universitatea din Florida a folosit numeroase metode şi a aflat că furnicile cu cap mare au atacat furnicile native de salcâm, lăsând copacii vulnerabili în faţa elefanţilor. Ca urmare, elefanţii au mâncat frunzele, iar peisajele au căpătat o vizibilitate mai mare. Astfel, zebrele au putut să-i vadă pe lei de la mare distanţă şi să fie mai greu de prins. De aceea, leii au început să prefere grupurile de bivoli, mai periculoşi la contactele directe, dar mai lenţi şi mai uşor de ajuns din urmă.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe