- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (29.08.2022, 10:15)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu: Practicarea unui instrument muzical în copilărie, minte mai ascuţită la bătrâneţe
Cercetătorii au descoperit o legătură între învăţarea unui instrument muzical în tinereţe şi îmbunătăţirea abilităţilor de gândire mai târziu.
Urmărește
252 afișări
Cei care cântă la un instrument muzical au avut rezultate mai bune de-a lungul vieţii la un test de capacitate cognitivă decât cei fără experienţă, arată într-un studiu al Universităţii din Edinburgh.
Profesorul Ian Deary, fost director al Centrului pentru Îmbătrânire Cognitivă şi Epidemiologie Cognitivă din cadrul universităţii, a declarat: "Trebuie să subliniem faptul că asocierea pe care am găsit-o între practicarea unui instrument şi îmbunătăţirea cognitivă pe parcursul vieţii a fost mică şi că nu putem dovedi că prima a provocat-o pe cea de-a doua. Cu toate acestea, în timp ce noi şi alţii căutăm numeroasele efecte mici care ar putea contribui la îmbătrânirea mai sănătoasă a creierului unor persoane decât a altora, aceste rezultate merită urmărite".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Dintre cei 366 de participanţi, 117 au raportat o anumită experienţă în practicarea unui instrument muzical - majoritatea în timpul copilăriei şi adolescenţei. Cel mai des instrument a fost pianul, dar participanţii au cântat şi la alte instrumente, precum acordeon, cimpoi, chitară şi vioară, notează The Guardian.
Participanţii au fost testaţi cu privire la o serie de funcţii fizice şi mentale pe măsură ce înaintau în vârstă, inclusiv reluarea unui test standardizat de capacitate cognitivă pe care fiecare dintre ei l-a susţinut la vârsta de 11 ani, care includea întrebări care necesitau raţionament verbal, conştientizare spaţială şi analiză numerică.
Membrii grupului care au refăcut testul la vârsta de 70 de ani au fost chestionaţi despre experienţele muzicale din timpul vieţii de către cercetătorii dornici să afle dacă experienţa muzicală este legată de îmbătrânirea sănătoasă.
În cadrul studiului, echipa a folosit modele statistice pentru a căuta asocieri între experienţa unei persoane care a cântat la un instrument muzical şi schimbările în abilităţile de gândire ale acesteia între 11 şi 70 de ani.
Universitatea arată că descoperirile oferă noi dovezi că practicarea unui instrument muzical este asociat cu beneficii cognitive mici, dar detectabile, de-a lungul vieţii.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 16:20
-
astăzi, 16:01
Conducerea PSD se reuneşte duminică după negocierile cu PNL-UDMR şi consultările cu preşedintele