- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (11.11.2022, 17:44)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Studiu. Precum oamenii, şi porcii au nevoie de „un umăr pe care să plângă” după un conflict
- Precum oamenii, şi porcii au nevoie de „un umăr pe care să plângă” după un conflict, arată un studiu făcut la Torino.
- În cazul unui conflict, un porc "spectator" poate decide să intervină pentru a calma spiritele, consolându-l pe cel agresat sau liniştindu-l pe agresor.
Urmărește
310 afișări
Cercetarea a fost făcută de Universitatea din Torino şi a scos la iveală că porcii seamănă cu oamenii mai mult decât ne place să credem. Porcii sunt, de fapt, animale inteligente, care formează grupuri sociale cu relaţii complexe şi complicate, foarte asemănătoare cu ale oamenilor.
În cazul unui conflict, un porc "spectator" poate decide să intervină pentru a calma spiritele, consolându-l pe cel agresat sau liniştindu-l pe agresor pentru a-l împiedica să persiste în comportamentul său violent.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Cercetarea, condusă de Giada Cordoni şi Ivan Norscia, a implicat 104 porci crescuţi într-o fermă din Torino. Timp de 6 luni, cercetătorii au monitorizat interacţiunile din turma de porci, luând act de conflictele care au avut loc şi de rezultatele acestora.
Datorită prelevării de probe genetice, au fost reconstituite şi legăturile de rudenie dintre animale, pentru a verifica dacă legăturile de sânge influenţează relaţiile şi rezolvarea conflictelor.
Aşa s-a aflat că împăcarea este mult mai frecventă în rândul animalelor neînrudite. Cumva, porcii nu par să se preocupe atât de mult când vine vorba de a face pace cu propriile rude, fiind probabil de la sine înţeles că după ce un conflict se împacă, în timp ce se angajează într-un comportament de pacificare atunci când conflictele implică animale neînrudite, cu care relaţii ce pot rămâne tensionate.
În ce priveşte comportamentul animalelor care intervin în conflicte, cercetătorii au observat că, în cazul în care un porc neimplicat în conflict decide să interacţioneze cu cel agresat, intervenţia sa pare să aibă un efect consolator, reducând anxietatea victimei. Dacă, pe de altă parte, decide să se apropie de agresor, rezultatul este o reducere a noilor comportamente violente faţă de victimă sau faţă de alţi porci din turmă.
Autorii cercetării recunosc că este vorba de un studiu realizat pe un singur grup de porci, în condiţii de semi-captivitate, şi că, prin urmare, este posibil ca rezultatele să nu fie valabile în situaţii diferite.
Cercetarea a fost publicată în revista „Animal Cognition”.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe