- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (04.11.2024, 12:16)
„Throning", noua modă toxică în relaţii. Cum îşi aleg partenerii tinerii din Generaţia Z
- O nouă tendinţă ia amploare în lumea relaţiilor: „throning-ul" sau căutarea deliberată a unui partener cu statut social „superior" doar pentru a urca pe scara popularităţii.
- Fenomenul, specific Generaţiei Z, transformă relaţiile romantice într-o simplă strategie de marketing personal.
Urmărește
33336 afișări
Conform unui studiu publicat în ScienceAdvances, atât bărbaţii, cât şi femeile caută în mod activ parteneri pe care îi consideră cu 25% mai „dezirabil" decât ei înşişi.
O cercetare făcută de platforma de dating Plenty of Fish arată că 9% dintre utilizatori admit că au practicat „throning-ul", în timp ce 27% cred că au fost victime ale acestei practici.
Experţii avertizează că această tendinţă este alimentată puternic de reţelele sociale, unde numărul de urmăritori şi influenţa online au devenit criterii principale în alegerea unui partener. „Este vorba de căutare de aur, dar pentru faimă mai degrabă decât pentru bani - deşi cele două vin de obicei mână în mână", explică specialiştii.
Fenomenul nu este complet nou - exemplele pot fi găsite şi în literatura clasică, precum romanele lui Jane Austen - dar a căpătat proporţii îngrijorătoare în era digitală. Reţelele sociale şi presiunea de a avea succes online au transformat relaţiile autentice într-o cursă pentru vizibilitate şi statut.
Reacţiile în mediul online au fost predominant negative, mulţi utilizatori considerând că această tendinţă este „toxică" şi „narcisistă". „Influenţa putrezeşte creierul. Dacă renunţi la sănătatea ta, la relaţii, la bunătate şi la iubire de dragul banilor şi faimei de pe internet, ţi-ai pierdut minţile", a comentat un utilizator pe reţelele sociale.
Specialiştii în relaţii recomandă tinerilor să se concentreze pe conexiuni autentice şi să evite să transforme relaţiile într-un instrument de câştigare a popularităţii online.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe www.zf.ro: Când ai ajuns la un salariu de 1.000 de euro pe lună, îţi poţi permite să fii suveranist, naţionalist, anti-Bruxelles, etc.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Povestea omului care după ce a preluat afacerea familiei ce avea probleme uriaşe a decis să folosească ultimii bani pentru a cumpăra ceva ce nimieni nu voia. Unde a ajuns el acum?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cât a plătit Mohamed pentru 2 prăjituri, 2 dobrogene și 2 ceaiuri la brutăria deținută de Dragoș Bucur și Dana Nălbaru
CANCAN.RO
Cu cât se vinde o singură felie de pizza în Aeroportul Otopeni acum, în 2025. Românii au crezut că este o eroare
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:54
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1066. Ucraina modifică sistemul de recrutare pentru a atrage tinerii între 18 şi 25 de ani / Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia / Coreea de Sud suspectează trimiterea de noi trupe nord-coreene în Rusia / Putin e pregătit să discute cu Trump
-
ieri, 22:53
Incendiu puternic în Crevedia. Autorităţile au emis mesaj Ro-Alert