TOP 10 al filmelor româneşti cu cele mai mari încasări în 2015 - VIDEO

Un western balcanic - "Aferim!" -, un thriller politic - "De ce eu?" - şi o "Poveste de dragoste", dar şi trei debuturi în regia de lungmetraj se numără printre filmele româneşti care au avut cele mai mari încasări în cinematografele din România în 2015, fiind vizionate de sute de mii de spectatori.

Urmărește
7621 afișări
Imaginea articolului TOP 10 al filmelor româneşti cu cele mai mari încasări în 2015 - VIDEO

TOP 10 al filmelor româneşti cu cele mai mari încasări în 2015 - VIDEO

Pe primul loc în topul filmelor româneşti care au generat cele mai mari încasări anul acesta în sălile de cinema autohtone se află "Aferim!", de Radu Jude. Filmul, premiat cu Ursul de Argint pentru regie la Festivalul de la Berlin 2015, a fost lansat pe marile ecrane româneşti pe 13 martie şi distribuit de Parada Film Micro Film. Timp de 35 de săptămâni cât a rulat în cinematografele din ţară, "Aferim!", cu Teodor Corban, Mihai Comănoiu şi Cuzin Toma în rolurile principale, a fost vizionat de 76.693 de spectatori, încasând 908.144 de lei.

Thrillerul politic semnat de Tudor Giurgiu "De ce eu?" ocupă locul al doilea în top, cu încasări totale de 764.438 de lei. Lansat pe 27 februarie şi distribuit de Ro Image 2000, filmul a fost vizionat, timp de 19 săptămâni, de 65.507 spectatori.

Al doilea lungmetraj lansat de regizoarea Cristina Iacob, "Poveste de dragoste", a avut premiera în cinematografele din România pe 27 noiembrie. Până în prezent, pelicula - care îi are în rolurile principale pe Dragoş Bucur şi Raluca Aprodu - a fost vizionată de 21.590 de spectatori şi a încasat 319.743 de lei. Astfel, producţia distribuită de Zazu Film se clasează pe locul al treilea în topul filmelor româneşti cu cele mai mari încasări în 2015.

Locul al patrulea în clasament îi revine debutului în regia de lungmetraj al lui Nicolae Constantin Tănase, "Lumea e a mea". Lansat pe 23 octombrie şi distribuit de Transilvania Film, filmul a încasat, în 8 săptămâni cât a rulat în cinematografele româneşti, 311.845 de lei şi a fost vizionat de 22.293 de spectatori.

Premiat cu Un Certain Talent la Festivalul de Film de la Cannes 2015, "Comoara", de Corneliu Porumboiu, a fost lansat în România pe 29 mai. Distribuită de 42 KM Film, pelicula a rulat timp de 15 săptămâni în cinematografele româneşti şi a fost vizionată de 10.519 spectatori, generând încasări de 109.881 de lei. Filmul lui Porumboiu ocupă astfel poziţia a cincea în top.

Dan Chişu a lansat în luna noiembrie două producţii: "Bucureşti NonStop", pe 13 noiembrie, şi "YouTube Bazaar", pe 27 noiembrie, ambele distribuite de DaKINO Production. Primul dintre acestea se clasează pe locul al şaselea în clasament, după ce, în cinci săptămâni, a fost vizionat de 2.875 de spectatori şi a încasat 78.042 de lei.

Locul al şaptelea în topul producţiilor româneşti cu cele mai mari încasări în 2015 este ocupat de "Cel ales", regizat de Cristian Comeagă. Lansat în ţara noastră pe 24 aprilie, filmul a fost distribuit de InterComFilm Distribution şi a rulat 6 săptămâni, timp în care a fost vizionat de 2.875 de spectatori şi a încasat 49.739 de lei.

Lungmetrajul "Un etaj mai jos", de Radu Muntean, ocupă locul al optulea, după ce a rulat timp de 11 săptămâni în cinematografele româneşti, fiind lansat pe 18 septembrie. Distribuită de Transilvania Film, pelicula a fost vizionată de 5.727 de spectatori şi a înregistrat încasări de 47.153 de lei.

Debutul în regia de lungmetraj al Anei Lungu, "Autoportretul unei fete cuminţi", a avut premiera românească pe 25 septembrie şi a fost distribuit de Mandragora timp de 6 săptămâni. În această perioadă, filmul a fost vizionat de 5.617 spectatori şi a încasat 39.935 de lei.

"Acasă la tata", debutul în regia de lungmetraj al lui Andrei Cohn, a fost lansat pe 6 noiembrie şi ocupă locul al zecelea în clasamentul filmelor româneşti care au avut cele mai mari încasări în 2015. Distribuită de Mandragora, timp de 5 săptămâni, pelicula a fost vizionată de 3.363 de spectatori şi a avut încasări totale de 32.576 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici