- Home
- Life-Inedit
- (10.05.2015, 09:05)
- Paula Rusanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
TOPUL miliardarilor Europei şi cum şi-au dobândit aceştia averile - GALERIE FOTO
Site-ul businessinsider.com a realizat un top al celor mai bogaţi oameni din 18 ţări europene, cu averi estimate între 1,15 miliarde de dolari (1,05 miliarde de euro), cum este cazul românului Ioan Niculae, şi 64,5 miliarde de dolari, averea estimată a celui mai bogat om din Europa, spaniolul Amancio Ortega.
Urmărește
32842 afișări
TOPUL miliardarilor Europei şi cum şi-au dobândit aceştia averile (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)
Pentru realizarea ierarhiei, sursa citată s-a folosit de topurile realizate de revista Forbes, notând că bogătaşii Europei au poveşti diferite - de la moştenitorii din Europa de Vest, până la plutocraţii care şi-au clădit averea pe pieţele deschise după căderea Cortinei de Fier.
Pe poziţia a 18-a a acestui clasament se află românul Ioan Niculae, a cărui avere este estimată la 1,15 miliarde de dolari (1,05 miliarde de euro).
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
TOPUL miliardarilor Europei:
18. Cel mai bogat om din România, Ioan Niculae, şi-a obţinut averea din agricultură şi afaceri cu îngrăşăminte chimice în Europa de Est. "El a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare pentru dare de mită", scrie businessinsider.com.
17. De orgine libaneză, David Nahmad este cel mai bogat om din Principatul Monaco şi face parte dintr-o familie renumită de dealeri de artă. În 2013, familia acestuia a vândut tabloul "Le Palais Contarini", al lui Monet, pentru suma de 30,8 milioane dolari, în cadrul unei licitaţii organizate de casa Sotheby’s. Averea netă a lui David Nahmad este de 1,85 miliarde dolari.
16. Antti Herlin, cel mai bogat om din Finlanda, şi-a obţinut averea dintr-o afacere cu ascensoare. El este strănepotul lui Harald Herlin, care a cumpărat compania KONE în 1920. Herlin are o avere netă de 3,6 miliarde dolari.
15. Plutocratul polonez Jan Kulczyk a profitat de căderea Uniunii Sovietice, punând bazele unei afaceri prin care vindea maşini germane în diferite ţări. El şi-a sporit apoi averea prin intrarea în domeniul telecomunicaţiilor. Averea sa netă este estimată la 4 miliarde de dolari.
14. Americo Amorim este cel mai bogat om din Portugalia. Bunicul său a pus bazele celei mai mari companii producătoare de plută din lume - Corticeira Amorim. El deţine de asemenea companii în Angola, fostă colonie portugheză, şi în alte ţări europene. Averea netă - 4,4 miliarde de dolari.
13. Cel mai bogat om din Belgia, Albert Frere, este un investitor ce s-a îmbogăţit în domeniul producţiei de oţel, începând cu 1970. Are titlul de baron, ce i-a fost conferit de regele Belgiei. Averea netă - 4,9 miliarde dolari.
12. Norvegianul Odd Reitan a înfiinţat REMA 1000, cel mai mare lanţ de supermarketuri din Norvegia. În 2012, el a scris o carte în care şi-a imaginat cum ar fi să ajungă conducător al Norvegiei, numit de rege. Averea netă - 5,2 miliarde dolari.
11. De origine italiană, Ernesto Bertarelli este cel mai bogat om din Elveţia. El a ajuns în această poziţie după ce a vândut compania farmaceutică Serono, fondată de bunicul său. Averea sa este administrată prin intermediul fondului Waypoint Capital. Soţia sa, Kirsty Bertarelli, este cea mai bogată femeie din Marea Britanie. Averea netă - 8,8 miliarde dolari.
10. Cel mai bogat om din Danemarca, Kjeld Kirk Kristiansen, îşi datorează averea gigantului Lego. El este nepotul lui Ole Kir Christiansen, fondatorul companiei de jucării şi a condus compania timp de 25 de ani, până în 2004. Averea netă - 9,7 miliarde de dolari.
9. John Fredriksen ar fi fost cel mai bogat om din Norvegia, dacă ar fi rămas în această ţară, însă el este acum cetăţean al Ciprului şi unul dintre "baronii" mondiali ai petrolului. Miliardarul şi-a sporit averea transportând cantităţi uriaşe de petrol în timpul războiului dintre Iran şi Irak. Averea netă - 10,5 miliarde dolari.
8. Fondatorul Red Bull, Dietrich Mateschitz, este cel mai bogat om din Austria şi încă deţine 50 la sută din acţiunile companiei. Deşi este atât de bogat, Mateschitz a avut nevoie de 10 ani pentru a-şi definitiva studiile universitare. Averea netă - 10,8 miliarde dolari.
7. Cea mai bogată persoană din Olanda este Charlene de Carvalho-Heineken, moştenitoarea imperiului Heineken. Bunicul ei, Gerard Adriaan Heineken, a înfiinţat compania la sfârşitul secolului 19. În prezent, Charlene face parte din board-ul Heineken. Averea netă - 11,6 miliarde de dolari.
6. Gerald Cavendish Grosvenor, Duce de Westminster, este cel mai bogat om din Marea Britanie. După cum sugerează şi numele, el nu şi-a dobândit averea prin propriile forţe, aceasta fiind în mare parte moştenită. Averea netă - 12,6 miliarde de dolari.
5. Moştenitorii fostului conducător al companiei Ferrero SpA, Michel Ferrero, Maria Franca Fissolo şi Giovanni Ferrero, sunt cei mai bogaţi oameni din Italia. Michel Ferrero, care a murit în acest an, la vârsta de 89 de ani, era cel mai bogat producător de produse de ciocolată din lume, celebru pentru mărcile pe care le deţinea - Nutella, Ferrero Rocher, oul Kinder Surprise şi Tic-Tac. Averea netă a celor doi moştenitori este estimată la 23,4 miliarde de dolari.
4. Cel mai bogat om din Suedia este Stefan Persson, care deţine cel mai mare pachet de acţiuni la compania H&M. Compania vestimentară a fost înfiinţată de Erling Persson, tatăl lui, în timp ce fiul lui Stefan, Karl-Johan Persson, este în prezent director executiv al H&M. Averea netă - 24,5 miliarde dolari.
3. Georg Schaeffler, care deţine 80% din Grupul Schaeffler, o afacere dezvoltată începând din 1883, când a fost descoperită o metodă de producţie în masă a rulmenţilor, este cel mai bogat om din Germania. Mama sa, Maria-Elisabeth Schaeffler, deţine 20% din companie. Averea netă - 26,9 miliarde de dolari.
2. Liliane Bettencourt este mai bogată femeie din Franţa, dar şi din Europa. Ea este singura moştenitoare a imperiului cosmetic L'Oréal, înfiinţat de tatăl ei. Averea netă - 40,1 miliarde de dolari.
1. Spaniolul Amancio Ortega este cel mai bogat om din Spania şi se află în topul miliardarilor Europei, potrivit clasamentului realizat de Business Insider. El are o avere colosală, estimată la 64,5 miliarde de dolari, pe care nu a moştenit-o, ci şi-a creat-o după înfiinţarea lanţului vestimentar Inditex Zara în anii '70. La început, el a fost producător de cămăşi.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe