Trucuri de la specialişti! Cum să te îmbraci business când afară sunt peste 35 de grade

Când se anunţă cod portocaliu sau roşu de caniculă şi avem mai multe întâlniri de business, respectarea dress code-ului devine din ce în ce mai complicată, potrivit Business Magazin.

Urmărește
2306 afișări
Imaginea articolului Trucuri de la specialişti! Cum să te îmbraci business când afară sunt peste 35 de grade

Trucuri de la specialişti! Cum să te îmbraci business când afară sunt peste 35 de grade

Doi tineri antreprenori şi consultanţi vestimentari explică secretele ţinutei de business care rezistă (şi în care putem rezista) la peste 35 de grade.

Chiar dacă temperaturile de afară sunt ridicate, în mediul de business ţinuta rămâne în continuare obligatorie“, insistă Alex Tudoroiu, manager al companiei Marsay. „Noi sugerăm domnilor care îşi doresc să păstreze o înfăţişare business să poarte materiale cât mai răcoroase, adecvate acestei perioade a anului. Pentru cămăşi bumbacul 100% rămâne singura variantă acceptată, în timp ce pentru ţesăturile de costum recomandăm lâna 100% foarte subţire ce permite corpului să respire sau ţesăturile ce îmbină armonios lâna, inul şi mătasea oferind astfel un confort sporit purtătorului fără a afecta ţinuta elegantă a costumului. Mai mult decât atât, există materiale special realizate de marii producători de ţesături care, datorită tratamentelor speciale cu nanotehnologie, nu permit supraîncălzirea corpului menţinând astfel o temperatură constantă a corpului.“

Vlad Mariş, cofondator al Mariş Made-to-measure, spune că schimbările climatice duc la o regândire a garderobei şi la investiţii în produse de sezon: „Va deveni din ce în ce mai greu să se poarte costumele sau cămăşile all season din garderoba personală. Pentru perioadele cu temperaturi ridicate, sunt recomandate piese vestimentare specifice verii. Dacă se doreşte în continuare folosirea unui costum de lână, se va alege un material cât mai subţire şi deschis la culoare, iar pentru un confort termic cât mai eficient este recomandat ca materialul costumului să fie o ţesătură Panama. Acest tip de a ţese materialul textil (Panama weave) îi conferă mai multe proprietăţi pretabile purtării în anotimpul călduros: este mai aerisit, iar organismul se răcoreşte mult mai rapid. Costumul ce se identifică cel mai bine cu anotimpul estival este costumul de in. Chiar dacă mulţi refuză purtarea acestui costum din motivul şifonării excesive, se recomandă totuşi purtarea acestuia datorită confortului chiar şi în cele mai călduroase zile. Şifonarea face parte din eleganţa inului. Alte variante pentru purtare în zilele călduroase sunt costumul de bumbac, costumul din amestec de lână cu mohair şi costumul din amestec de lână şi mătase“.

Oamenii care îşi doresc să îşi păstreze eleganţa şi în afara mediului de business pot alege din nenumărate variante smart-casual, adaugă Alex Tudoroiu. „Pentru pantaloni, lâna rămâne prima variantă, însă de asemenea se pot purta pantaloni chinos sau de tip jeans. Cămaşa rămâne o piesă de rezistenţă oferind pe lângă confortul sporit şi o imagine curată şi elegantă a purtătorului. Pentru cazurile foarte relaxate, la perechea de jeans domnii pot asorta un tricou polo din bumbac natural“, explică managerul companiei Marsay.

Accesoriile oferă întotdeauna un plus de personalitate purtătorului, mai spun consultanţii: „Astfel, dacă purtarea cravatei nu este obligatorie, se poate renunţa la aceasta lăsând primul nasture de la cămaşă deschis. Dacă totuşi ţinuta nu permite lipsa cravatei, există variante de vară pentru aceasta: cravata tricotată sau cravata din mătase şi in. Pentru un plus de originalitate se poate purta însă o batistă de buzunar viu colorată“.

CITEŞTE CONTINUAREA PE BM

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici