- Home
- Life-Inedit
- (24.10.2017, 13:32)
- Ivona Stog
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Turiştii pun în dificultate autorităţile din Amsterdam. Ce strategie au adoptat olandezii, pentru a nu-i da afară pe vizitatori
Capitala din ce în ce mai populară a Olandei, care atrage anual peste 14 milioane de vizitatori, devine tot mai creativă atunci când vine vorba de valul de turişti care a luat cu asalt oraşul Amsterdam, scrie Independent.
Urmărește
5525 afișări
"Suntem un oraş deschis, tolerant", a declarat Geerte Udo, directorul de turism din Amsterdam. "Cum să vă imaginaţi vreodată că am putea spune:" Nu sunteţi bineveniţi aici! ", a declarat aceasta, potrivit Independent.
Udo şi echipa ei din Amsterdam, care supraveghează turismul oraşului, şi-au petrecut ultimii doi ani încercând să îndepărteze subtil turiştii de la atracţiile cele mai populare, cum ar fi Districtul Red Light şi Cartierul Muzeelor. Ei s-au folosit de datele stocate pe un cip care face parte din reţeaua Amsterdam City Card, pentru a analiza comportamentul turistic al vizitatorilor şi pentru a elabora modalităţi de a-l schimba pentru a uşura descongestionarea.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Putem vedea exact cum se comportă aceşti oameni", a spus Udo. "Toată lumea vine în oraş şi merge dimineaţa la Muzeul Van Gogh, apoi ia o barcă şi se plimbă pe canal după-amiaza."
Echipa a încercat apoi să schimbe acest comportament sugerând oamenilor, în momentul achiziţionării cartelei City Card, să facă plimbarea de dimineaţă pentru a evita mulţimea, şi nu seara. O altă metodă a implicat afişarea unui videclip live care să arate coada de aşteptare în cele mai populare locuri, cum ar fi Muzeul Van Gogh, pentru a încuraja vizitatorii să-şi planifice călătoria mai târziu în cursul zilei sau să meargă la altă destinaţie.
Alte strategii adoptate au inclus rebranduirea locaţiilor, cu scopul de a atrage turişti spre destinaţii mai puţin populare. Zandvoort, aflat la 18 kilometri de centrul oraşului, a fost redenumit Amsterdam Beach pentru a semnala că poate fi uşor accesibil - iar transportul public spre destinaţii mai îndepărtate, cum ar fi chiar Amsterdam Beach, este de asemenea inclus în oferta City Card.
Tehnologia joacă un rol major în efortul Amsterdamului de a redistribui turiştii. O nouă aplicaţie numită "Descoperă oraşul" trimite notificări utilizatorilor prin care îi avertizează atunci când o atracţie este mai ocupată decât în mod normal şi le sugerează alternative.
Un serviciu în colaborare cu Facebook Messenger este, de asemenea, în lucru. Această unealtă va monitoriza profilul utilizatorilor şi le va sugera lucruri interesante de văzut şi de făcut în oraş în concordanţă cu postările şi aprecierile lor în social media.
În prezent, aplicaţia este disponibilă numai în limba olandeză, dar este de aşteptat ca versiunea în limba engleză să fie finalizată până la sfârşitul anului 2018.
”Nu poţi închide un oraş”, spuse Udo. "Este o soluţie pe termen scurt. Trebuie să găseşti soluţii de viitor pentru a face faţă lumii locale".
Citeşte şi: HARTA legilor prostituţiei din Europa. În ce ţară faci puşcărie pentru o ”noapte nebună”
Citeşte şi: Meryl Streep, replică GENIALĂ când a un celebru producător de la Hollywood i-a spus că e prea URÂTĂ | GALERIE FOTO
Citeşte şi: Ce le cerea Obama celor de la Casa Albă când apăsa butonul ROŞU. Foarte puţini preşedinţi SUA au mai îndrăznit să facă aşa ceva
Citeşte şi: Cum arată casa în care locuiesc Mihaela Rădulescu şi Felix Baumgartner la Monte Carlo | FOTO
Citeşte şi: Un "cimitir" în mijlocul oceanului, la 2.700 de km de orice uscat. Ce se aruncă de zeci de ani în acest loc
Citeşte şi: Scurtmetrajul românesc "Offstage", câştigător la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe