Un bucătar din Ghana este acuzat că a falsificat premiul Guinness World Records

  • Un bucătar din Ghana este acuzat că a falsificat premiul Guinness World Records.
  • El a prezentat certificatul în cadrul unei conferinţe de presă, dar reprezentanţii organizaţiei susţin că documentul nu le aparţine.
  • Ulterior, bucătarul a fost reţinut de poliţişti.
327 afișări
Imaginea articolului Un bucătar din Ghana este acuzat că a falsificat premiul Guinness World Records

Sursa foto: Instagram

Bucătarul Ebenezer Smith a participat la un eveniment de gătit non-stop la începutul acestui an. Atunci, el a susţinut că a doborât recordul mondial pentru cea mai lungă perioadă de gătit de către o persoană. Marţi, Smith a susţinut o conferinţă de presă în care a anunţat că este noul deţinător al recordului mondial după ce a gătit fără pauză timp de 802 ore şi 25 de minute.

El a prezentat un certificat de la Guinness World Records (GWR) care îl confirma drept deţinător al recordului. Miercuri, un purtător de cuvânt al GWR a declarat pentru BBC Pidgin că afirmaţiile „nu sunt adevărate” şi că „nu este certificatul nostru”. De asemenea, GWR a mai explicat pentru presa din Ghana că nu au ştiut despre eveniment şi nici nu li s-a solicitat prezenţa.

Bucătarul a fost reţinut de poliţie la scurt timp după conferinţa de presă, în urma unei dispute cu sponsorul său. Acesta l-a acuzat pe bucătar că a încălcat o prevedere contractuală. Bărbatul nu a fost încă pus sub acuzare şi nu a comentat acuzaţiile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici