- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (27.02.2024, 15:11)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un cuplu a renunţat la smartphone-uri acum 7 ani, pentru o viaţă mai echilibrată
- Un cuplu a renunţat la smartphone-uri acum 7 ani: „Nu vom reveni niciodată, iar fiica noastră va primi şi ea un telefon simplu".
- „Am creat un mediu în care fiica noastră se simte prioritară”, spun cei doi.
Urmărește
1177 afișări
Kristen Bringe şi soţul ei consideră că dependenţa de ecrane afectează negativ viaţa de familie. Cuplul îşi creşte fiica de 5 ani cu un stil de viaţă minimalist în ceea ce priveşte tehnologia, oferindu-i un exemplu de interacţiune socială reală şi de gestionare a timpului liber, scrie Business Insider.
Mama povesteşte cum a decurs această schimbare şi de ce consideră că este benefică pentru fiica lor. În 2017, cuplul a decis să renunţe la smartphone-uri, fiind conştienţi de dependenţa creată şi de impactul negativ asupra relaţiilor interumane. Cei doi au vrut să fie mai prezenţi în viaţa reală, să se conecteze mai bine cu cei din jur şi să evite distragerile constante.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Cu ce variante merg PSD şi PNL la consultările de la Cotroceni
-
Războiul din Ucraina. Rusia anunţă că a doborât 42 de drone ucrainene în timpul nopţii
Au telefoane simple, care trimit mesaje text şi fac apeluri telefonice: „primim alerte, dar alertele sunt mult mai puţin atrăgătoare şi mai puţin urgente decât valul de notificări pe care îl primeam când aveam smartphone-uri”.
Au constatat o îmbunătăţire semnificativă a sănătăţii mentale, reducerea stresului şi creşterea calităţii timpului petrecut cu familia.
Copilul lor creşte cu un model de viaţă echilibrat, cu accent pe interacţiunea socială reală, jocuri creative şi gestionarea eficientă a timpului liber: „fără să depunem vreun efort suplimentar pentru a limita utilizarea ecranului, am creat un mediu în care fiica noastră se simte prioritară. Ea ne vede găsind modalităţi creative de a ne distra, de a face faţă plictiselii şi de a ne relaxa. Ea ne priveşte ieşim cu capul sus în loc să ne îngropăm în ecrane. Pe lângă faptul că o învăţăm abilităţile de viaţă de la începutul anilor 2000, sperăm că stilul nostru de viaţă cu un ecran mai mic îi arată fiicei noastre că oamenii pot supravieţui (îndrăznesc să spun că pot prospera?) fără smartphone-uri în viaţa modernă. Sperăm că faptul că ne vede cum ne prioritizăm sănătatea mentală în detrimentul comodităţii o inspiră să facă acelaşi lucru”.
Fetiţa va primi un telefon simplu la o vârstă potrivită, evitând expunerea timpurie la smartphone-uri şi riscurile asociate.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe