- Home
- Life-Inedit
- BUCUREŞTI, (17.02.2023, 10:27)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Un pacient american bolnav de cancer a căpătat un „accent irlandez incontrolabil”
- Un bărbat din SUA a dezvoltat un „accent irlandez incontrolabil" după ce a fost diagnosticat cu cancer de prostată.
- Bărbatul nu a vizitat niciodată Irlanda, spun cercetătorii citaţi de BBC.
Urmărește
1697 afișări
Bărbatul care a primit tratament în Carolina de Nord, avea în jur de 50 de ani şi, probabil, a fost afectat de sindromul accentului străin (FAS), relatează British Medical Journal. Bărbatul care nu a fost şi nu avea rude apropiate din Irlanda, a rămas cu accentul până la moartea sa.
Cazul a fost studiat şi raportat în comun de Universitatea Duke din Carolina de Nord şi de Centrul de Cercetare Urologică din Carolina de Sud.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Moș Crăciun, eroul sărbătorii, are o fișă medicală impresionantă: obezitate, diabet și jet lag extrem
-
Noul guvern. Iohannis a convocat partidele parlamentare la consultări / PSD, PNL, UDMR şi Grupul Minorităţilor Naţionale vor veni împreună la discuţii
-
Lovitură pentru TikTok. O ţară europeană interzice aplicaţia chineză / Şi în România au fost voci care au cerut suspendarea TikTok în urma alegerilor prezidenţiale
-
Arabia Saudită a avertizat Germania cu privire la bărbatul reţinut pentru atacul de la Magdeburg
„Din câte ştim, acesta este primul caz de FAS descris la un pacient cu cancer de prostată şi al treilea descris la un pacient cu malignitate. Accentul său era incontrolabil, prezent în toate mediile şi a devenit treptat persistent", au explicat cercetătorii în raportul lor, adăugând că acesta a început după 20 de luni de la începerea tratamentului.
Ulterior, starea pacientului s-a înrăutăţit, dar accentul i-a rămas până la moartea sa, câteva luni mai târziu.
„Nu avea anomalii la examenul neurologic, antecedente psihiatrice sau anomalii la RMN-ul creierului la debutul simptomelor", se arată în raport.
Cercetătorii suspectează că schimbarea vocii a fost cauzată de o afecţiune numită tulburare neurologică paraneoplazică (PND). PND apare atunci când sistemul imunitar al pacienţilor cu cancer atacă părţi ale creierului lor, precum şi muşchii, nervii şi măduva spinării.
Mai multe cazuri similare au fost înregistrate la nivel mondial în ultimii ani. Unele persoane care au suferit de FAS au descris senzaţia tulburătoare de a auzi un „străin în casă" ori de câte ori vorbesc.
În 2006, britanica Linda Walker a suferit un accident vascular cerebral şi a descoperit că accentul ei din Geordie a fost înlocuit de o voce cu aspect jamaican.
Unul dintre primele cazuri raportate a fost în 1941, când o tânără norvegiană a căpătat un accent german după ce a fost lovită de schije de bombă în timpul unui raid aerian. Ea a fost evitată de localnici, care au crezut că este un spion nazist.
Citește pe alephnews.ro: Care sunt cele 16 povești care influențează fizica și astronomia în 2024
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Moment istoric pentru NASA: Sonda Parker va ajunge la o distanță record de 6,2 milioane kilometri, chiar în Ajunul Crăciunului
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care sunt cele mai SĂNĂTOASE alimente de pe masa de Crăciun. Specialist în nutriție: „PIFTIA și șoriciul nu au multe calorii”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe