Unele obiceiuri simple de dimineaţă vă pot creşte nivelul de fericire

Psihologia sugerează că unele obiceiuri simple de dimineaţă vă pot creşte nivelul de fericire. Modul în care vă începeţi ziua poate avea un impact semnificativ asupra stării de spirit şi a productivităţii. 9 obiceiuri matinale pot contribui la fericire.

Urmărește
12650 afișări
Imaginea articolului Unele obiceiuri simple de dimineaţă vă pot creşte nivelul de fericire

Unele obiceiuri simple de dimineaţă vă pot creşte nivelul de fericire

Există 9 obiceiuri matinale, susţinute de psihologie, care pot contribui la fericirea ta, potrivit thevessel.io.

1) Începeţi ziua cu recunoştinţă

Recunoştinţa, oricât de simplă ar părea, poate avea un impact masiv asupra stării tale de spirit. Psihologia a demonstrat în mod constant efectele pozitive ale practicării recunoştinţei. Aceasta nu te face doar să te simţi bine pe moment, ci îţi transferă atenţia de la ceea ce este greşit în viaţa ta la ceea ce merge bine.

Gândeşte-te la asta, să-ţi începi ziua recunoscând tot ce este bun în viaţa ta dă un ton pozitiv pentru restul zilei. Este ca o doză zilnică de pozitivitate care îţi sporeşte fericirea.

Aşadar, renunţă la starea de ameţeală de dimineaţă şi începe-ţi ziua enumerând lucrurile pentru care eşti recunoscător. Poate fi orice - de la căldura patului tău la mirosul cafelei de dimineaţă.

Nu este vorba despre amplitudinea lucrurilor pentru care sunteţi recunoscător, ci pur şi simplu de a recunoaşte existenţa lor în viaţa dumneavoastră. Aşadar, începeţi-vă dimineţile cu un ritual de recunoştinţă şi observaţi cum vă transformă starea de spirit.

2) Începeţi cu un mic dejun sănătos

Mâncatul unui mic dejun sănătos nu numai că îţi alimentează corpul, ci şi mintea. Acesta dă tonul pentru restul zilei, asigurându-vă că sunteţi plini de energie şi gata să abordaţi orice vă iese în cale.

Numeroase rezultate ale cercetărilor evidenţiază rezultatele pozitive pentru sănătate asociate cu consumul micului dejun. S-a dovedit că un mic dejun sănătos îmbunătăţeşte nivelul de energie şi de concentrare.

De asemenea, contribuie la o mai bună gestionare a greutăţii, precum şi la scăderea riscului de a dezvolta diabet de tip 2 şi boli de inimă.

3) Introduceţi exerciţiile fizice în rutină

Exerciţiile fizice de dimineaţă sunt cu adevărat un stimulent al fericirii. Atunci când faceţi exerciţii fizice, corpul dumneavoastră eliberează endorfine, adesea denumite "hormoni ai stării de bine". Aceşti hormoni nu numai că vă ridică starea de spirit, dar ajută şi la reducerea stresului şi a anxietăţii.

Chiar şi o plimbare vioaie în jurul blocului sau o sesiune rapidă de 15 minute de yoga pot face o mare diferenţă. Antrenamentul de dimineaţă poate creşte luciditatea mentală timp de 4 până la 10 ore după exerciţiu.

4) Planifică-ţi ziua din timp

Planificarea dă un sentiment de control şi te ajută să rămâi organizat. Acordaţi-vă câteva minute în fiecare dimineaţă pentru a vă stabili priorităţile. Identificaţi cele mai importante sarcini şi programaţi-le pentru momentele în care sunteţi cel mai productiv. Acest simplu act de planificare nu numai că reduce stresul, dar sporeşte şi productivitatea. În plus, oferă „o foaie de parcurs” clară a zilei dumneavoastră, eliminând surprizele inutile şi graba de ultim moment.

5) Practicaţi mindfulness

Mindfulness înseamnă pur şi simplu să fii atent la momentul prezent, fără a judeca. Este vorba despre a aprecia locul în care te afli şi ceea ce faci, în loc să fii mereu concentrat pe ceea ce urmează.

Practicarea conştientizării poate fi la fel de simplă ca şi faptul de a vă acorda câteva momente pentru a vă concentra asupra respiraţiei, de a observa natura din jurul dvs. sau de a savura cafeaua de dimineaţă. Cercetările arată că mindfulness poate reduce stresul, poate îmbunătăţi atenţia şi poate contribui la bunăstarea generală. Este ca o mini-vacanţă pentru mintea ta, chiar la începutul zilei.

6) Conectaţi-vă cu cei dragi

Uneori uităm importanţa conexiunii umane. Dar startul zilei prin conectarea cu cei dragi poate fi un adevărat stimulent pentru starea de spirit. Fie că este vorba de un telefon rapid cu mama, de un mesaj de iubire către partener sau de o discuţie veselă cu copiii, aceste interacţiuni îţi pot umple dimineaţa de căldură şi pozitivitate. Aceste conexiuni oferă sprijin emoţional, ne amintesc de valoarea şi scopul nostru în viaţă şi adaugă acea notă de dragoste atât de necesară dimineţilor noastre.

7) Limitaţi expunerea la ecrane

Să-ţi începi ziua cu un ecran poate fi copleşitor şi stresant. Este ca şi cum ai invita problemele lumii în mintea ta înainte de a avea măcar şansa de a te trezi cum trebuie. Acordă-ţi un timp fără telefon sau calculator în fiecare dimineaţă. Folosiţi acel timp pentru a vă conecta cu voi înşivă, pentru a vă bucura de micul dejun sau pur şi simplu pentru a vă bucura de liniştea dimineţii.

8) Ascultă muzică sau podcast-uri care te înveselesc

Muzica are puterea de a transforma stările de spirit şi de a-ţi începe ziua într-o notă pozitivă. Pe de altă parte, podcasturile pot fi o sursă excelentă de inspiraţie. Aţi putea asculta melodiile dvs. preferate în timp ce vă pregătiţi sau aţi putea asculta un podcast inspiraţional în timpul călătoriei de dimineaţă. Este un mod simplu, dar eficient de a vă umple dimineaţa cu pozitivitate şi motivaţie.

9) Acordă prioritate îngrijirii de sine

Acesta este poate cel mai important punct. Acordaţi întotdeauna prioritate îngrijirii de sine. Îngrijirea de sine nu este un lux, ci o necesitate. Este vorba despre a face lucruri care îţi hrănesc mintea, corpul şi sufletul. Să vă începeţi ziua cu o formă de autoîngrijire poate face o diferenţă semnificativă în starea dumneavoastră de spirit şi în bunăstarea generală. Ar putea fi la fel de simplu ca un duş fierbinte, meditaţia, citirea unei cărţi sau petrecerea timpului în natură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici