VIDEO Inedit, de la NASA. Cum arată furtunile „pepperoni” pe Jupiter

  • Imagini inedite cu furtunile masive de pe Jupiter, botezate „pepperoni” pentru forma de salam american pe care o au.
  • NASA a postat, pe Instagram, un video cu Polul Nord al planetei.
Urmărește
1075 afișări
Imaginea articolului VIDEO Inedit, de la NASA. Cum arată furtunile „pepperoni” pe Jupiter

Captură video NASA/Instagram

Graţie tehnologiei, prin infraroşu se pot observa furtunile masive care „mătură” Polul Nord al „planetei gigant”. 
 
Regiunile galbene au o temperatură mai caldă (sau sunt situate mai în adâncul atmosferei planetei), iar cele întunecate sunt mai reci (sau aflate mai sus în atmosferă). 
 
Cea mai mare temperatură (radiaţia) observată în imagini este - 13 grade Celsius, iar cea mai scăzută, - 83 grade C.
 
Jupiter este o planetă gazoasă gigant, cea mai mare din sistemul nostru solar. Este a cincea planetă de la Soare, aşa că ziua are o durată de 9 ore şi 56 de minute. 
 
Pe cerul nopţii, Jupiter se poate observa cu ochiul liber, fiind luminoasă (sau luminată de Soare, mai corect spus). 
 
Pentru curioşii şi pasionaţii de Astronomie există aplicaţia mobilă gratuită Mobile Observatory Free - Astronomy, prin care pot fi observate planetele, stelele, constelaţiile şi unde poţi citi detalii interesante despre fiecare în parte.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici