- Home
- Main Story
- BERLIN, (13.02.2010, 11:01)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
FOCUS: Zăpadă, celebrităţi şi multă agitaţie, după primele două zile ale Berlinalei - GALERIE FOTO
Primlele două zile ale Festivalului de Film de la Berlin au fost marcate, în principal, de zăpadă abundentă, celebrităţi de talie internaţională, dar şi multă agitaţie, de la premiere mondiale, la conferinţe de presă sau fani aşteptând la garduri pentru poze.
Urmărește
15 afișări
FOCUS: Zăpadă, celebrităţi şi multă agitaţie, după primele două zile ale Berlinalei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cea de-a 60-a ediţie a Festivalului de Film de la Berlin a debutat, joi seară, cu un covor roşu şi numeroase celebrităţi, de la Renee Zellweger şi Tilda Swinton, la parlamentari germani, strălucind în lumina reflectoarelor, printre fulgi de nea.
Deschiderea Berlinalei, care se desfăşoară în perioada 11-20 februarie, a adus peste Berlin o ninsoare "torenţială", cu fulgi mari şi grei. La 19.00, intrarea în "Palatul Berlinalei", strălucitor şi impozant, cu un Urs care întâmpina invitaţii, era înconjurată de sute de oameni, jurnalişti, fotografi, cameramani, oameni de ordine, poliţie şi multă zăpadă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
-
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
-
Gala ZF 26 de ani. Gerard Baker, bancher, jurnalist, editor global WSJ: Alegerea lui Trump în SUA reprezintă un moment transformaţional prin care ordinea mondială liberală este răsturnată. Ce înseamnă votul pentru Trump pentru Europa, pentru România şi pentru războiul din Ucraina?
-
Alegeri prezidenţiale 2024: Cine sunt cei 13 candidaţi în cursa pentru Cotroceni şi care sunt programele lor politice propuse
Rând pe rând au sosit pe covor celebrităţile. Astfel, printre primii sosiţi s-a numărat actriţa Tilda Swinton, dar şi Klaus Wowereit, primarul Berlinului. Ulterior, printre numeroşi politicieni şi vedete germane, şi-au făcut apariţia membri juriului - Werner Herzog, preşedintele juriului, Jose Maria Morales şi Nurrudin Farah, printre ultimele sosite fiind doamnele din juriu - Francesca Comencini, Cornelia Froboess, Yu Nan şi, ultima, dar nu cea din urmă, Renee Zellweger.
Cu rochii de seară elegante, vedetele au părut să nu ţină cont de zăpadă şi de faptul că lumea din jur era înfofolită în haine groase, pozând nestingherite şi naturale minute în şir, la cererea fotografiilor, dând interviuri şi autografe celor norocoşi, aflaţi în primele rânduri.
Covorul roşu şi luminile de sărbătoare au fost acompaniate, pe lângă fulgii de nea care au dat o aură aparte evenimentului, de muzică variată, de la Edith Piaf, la acorduri asiatice şi americane, toate în centrul Berlinului, îmbrăcat şi el tot în haine de sărbătoare.
În deschiderea celei de-a 60-a ediţii a Berlinalei a fost proiectat filmul "Tuan Yuan/ Apart Toghether", în regia lui Wang Quan'an, film despre care directorul festivalului, Dieter Kosslick, a anunţat, într-o conferinţă de presă ce a precedat debutul festivalului, că a fost ales special la această ediţie aniversară, pentru că vorbeşte tocmai despre despărţirile create de diferenţele politice, dând exemplu Berlinului, împărţit până acum 20 de ani între Berlinul de Est şi Berlinul de Vest.
A doua zi a Festivalului a fost marcată, din nou, de zăpadă. Ninge necontenit de două zile, dar zăpada nu pare să împiedice miile de jurnalişti prezenţi să alerge de la un film la altul sau de la o conferinţă de presă la o cafea. Nici fanii berlinezi nu s-au lăsat mai prejos. Astfel, pe lângă gardurile de la Berlinale Palast şi în jurul hotelurilor principale, stau sute de fani în expectativă. Şi aşteaptă de la vedete locale, la cele internaţionale şi, nu în ultimul rând, cele boolywodiene, berlinezii fiind cunoscuţi drept "mari consumatori" de filme indiene. Pentru un autograf sau o poză cu starul preferat, sunt dispuşi să stea chiar şi ore în şir lângă un gard.
De remarcat la Berlin este presa care aleargă necontenit. Astfel, după ce au umplut până la refuz sala de proiecţie la premiera mondială a filmului lui Roman Polanski "The Ghost Writer", jurnalişti au dat năvală spre sala de conferinţe de presă, care nu are mai mult de 250 de locuri. Astfel, coada de la intrare în sală număra câteva sute de jurnalişti, dintre care doar cei norocoşi au reuşit să intre.
În sală, cu Pierce Brosnan şi Ewan McGregor la pupitru, toată lumea se agita: să scrie, să filmeze, să fotografieze, să înregistreze şi, câţiva mai norocoşi, să pună întrebări.
Dar cozi nu au fost numai la conferinţele de presă cu "celebrităţi" sau filmele din competiţie, ci la toate sălile Berlnalei.
La proiecţia de presă a filmului "Portretul luptătorului la tinereţe", debutul în lungmetraj al lui Constantin "Tică" Petrescu, ce rulează în secţiunea Forum a Festivalului, coada era de sute de jurnalişti. Astfel, sala de proiecţie - cu o capacitate de peste 300 de locuri - era plină. Pentru că filmul este cam lung, şi pe alocuri greu de înţeles pentru un public nefamiliarizat cu subiectul - mulţi dintre cei prezenţi au decis să părăsească proiecţia.
În 1947, grupările de partizani anticomunişti se retrăgeau în munţi. Inamici ai sistemului, vânaţi de autorităţi şi iubiţi de românii simpli, partizanii au parte de un destin exemplar. Evenimentele din filmul lui Constantin Popescu sunt inspirate din realitate, acţiunea având loc pe durata unui întreg deceniu. Categoric unul dintre cele mai aşteptate debuturi din ultimii ani.
Tot vineri, la Berlin a avut loc proiecţia specială a filmului "Metropolis", în regia lui Fritz Lang, realizat în 1927, prezentat pentru prima dată în 83 de ani în versiune completă, după ce bucăţi din film, pierdute cu zeci de ani în ură, au fost recuperate în 2008. "Metropolis" a fost proiectat pe Poarta Brandenburg, proiecţia de gală a filmului mut beneficiind de un concert susţinut de Berlin Radio Symphony Orchestra.
Festivalul de Film de la Berlin se desfăşoară în perioada 11-20 februarie.
Corespondenţă de la trimisul MEDIAFAX la Berlin, Alexandra Buzas
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe