Stranierii aduc un ultim omagiu lui Chauncey Hardy

Mai mulţi jucători străini din Campionatul Naţional şi Divizia A de baschet îşi exprimă regretul pe site-ul frbaschet.ro pentru dispariţia conducătorului de joc Chauncey Hardy, dar în acelaşi timp asigură că vor putea fi urmăriţi şi în continuare pe parchet în prima ligă.

Urmărește
346 afișări
Imaginea articolului Stranierii aduc un ultim omagiu lui Chauncey Hardy

Stranierii aduc un ultim omagiu lui Chauncey Hardy (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Tyller Morris (SUA), conducător de joc U-Mobitelco BT Cluj-Napoca:

După trei zile de la tragedie sunt încă trist şi şocat de incidentul petrecut în week-end la Giurgiu. Toate gândurile şi rugăciunile mele se îndreaptă spre familia şi prietenii lui Hardy, care jelesc dispariţia nedreaptă a sportivului. Cuvintele sunt prea sărace şi nu pot descrie ceea ce simt cunoscuţii lui Hardy acum. Personal, nu cred că România este o ţara periculoasă şi primejdioasă, deoarece de când sunt aici este pentru prima data când aud că s-a petrecut aşa ceva. De asemenea, în general vorbind, nu mă tem pentru siguranţă mea şi nici nu îmi este frică. Mă simt foarte bine la Cluj. Totuşi, asta nu înseamnă că povestea asta nu se poate repetă. Uneori, indiferent de cât de raţional sau cât de bun eşti, poţi fi prins cu gardă jos şi plasat într-un loc nedorit. Acest incident se putea petrece în orice colţ al lumii, dar din nefericire s-a întâmplat aici, în România, şi a fost implicat un tânăr american. Sper din suflet că în următoarea săptămâna să iasă la suprafaţă mai multe detalii despre cele întâmplate iar familia Hardy să poată unii piesele pentru a afla ce s-a petrecut cu adevărat. Încă o dată, condoleanţe familiei. Mă voi ruga pentru ei. Păcat, a fost şi este o săptămână tristă

Hallett Corey Richard (Canada), BCM U Piteşti:

Sunt şocat de cele întâmplate la Giurgiu. Profit de ocazie şi transmit pe această cale condoleanţe familiei îndurerate. Dumnezeu să-l odihnească în pace! Sunt convins că acest tragic incident se putea întâmpla oriunde în lume. Sunt de doar două luni în România şi pot spune că mă simt foarte bine. Nu am avut nici un fel de probleme cu nimeni. Am fost primit foarte bine la Piteşti şi pot spune că formăm o mare familie, împreună cu antrenorii şi conducerea echipei. Nu sunt speriat şi doresc să-mi duc la bun sfârşit contractul cu echipa din Piteşti.

Ivan Stefanovic (Serbia), BCM U Piteşti:

Îmi pare nespus de rău de cele petrecute în week-end-ul trecut şi cred că întrega lume a baschetului trebuie să fie alături de familia îndoliată. Sunt de cinci ani în România, am jucat un sezon la Rapid Bucureşti, şi patru sezoane la Piteşti, perioadă în care am mers şi eu prin cluburi cu prietenii şi colegii de echipă, dar niciodată nu am avut vreo problemă cu cineva de acolo. Astfel de incident, regretabil de altfel, se putea întâmpla în orice colţ al lumii. Regret profund cele întâmplate şi cred că trebuie să fim solidari în aceste momente şi să spunem răspicat un «Nu Violenţei», atât pe terenul de sport, cât şi în afară lui. Dumnezeu să-l odihnească!

Nemanja Maric (Serbia), căpitanul CSM Oradea:

În numele echipei CSM Oradea, doresc să transmit sincere condoleanţe familiei regretatului Chauncey Hardy. Încă suntem şocaţi de această înfiorătoare tragedie şi încă nu putem crede că s-a întâmplat aşa ceva. Nici unul dintre jucătorii străini de la CSM Oradea nu l-am cunoscut personal pe Chauncey, dar suntem solidari şi suntem alături de familia îndoliată. Nici nu putem să ne imaginăm prin ce momente grele trece familia lui acum. În Oradea, din fericire, nu am avut probleme de acest gen. Aici, prin valoarea şi comportamentul nostru atât de pe teren cât şi din afară arenei, stabilim o imagine bună pentru club, pentru oraş. La Oradea nu am cunoscut persoane care să ne trateze rău sau să ne provoace. Cert este că oamenii de aici ne susţin în permanenţă, ne apreciază. Au venit de multe ori la noi pe stradă şi ne-au zâmbit, ne-au încurajat, arătând astfel cât de mult ne apreciază fanii din acest oraş. Ne fac să ne simţim ca acasă şi, ce este foarte important, în condiţii de maximă siguranţă. Pe această cale, vreau să spun încă o data că ne pare foarte rău de cele petrecute şi sperăm că această tragedie să nu se mai repete pentru nimeni. Dumnezeu să binecuvânteze sufletul lui Chauncey Hardy. Odihnească-se în pace!

Nemanja Maric a vorbit în numele tuturor sportivilor străini de la CSM Oradea - Milos Markovic, Milos Pesic, William Franklin, Saşa Topcov şi Vladimir Milosevic.

Mike Jones (SUA), extremă CSU Ploieşti:

Nu sunt speriat de cele întâmplate, doar voi fi mai atent de acum înainte! Am jucat şi în alte ţări şi am învăţat că trebuie să mă feresc de necazuri. Se pot întâmpla nenorociri oriunde în lume. Iubesc în continuare România, chiar dacă un conaţional de-al meu a murit aici. Nu îi urăsc pe români! Peste tot sunt oameni răi! Sper că familia lui să fie tare în aceste momente extrem de grele! Toţi ştim ce durere imensă zace în inimă atunci când pierdem pe cineva drag. Îmi pare extrem de rău pentru Hardy... Era foarte tânăr şi avea un viitor luminos înainte! Mă rog pentru el şi pentru familia lui! Dumnezeu să-l odihnească!

Stanecia Graham (SUA), extremă de forţă ICIM UVG Arad:

Din nefericire, actele de violenţă se petrec peste tot în lume. Am fost şocată să aud despre incidentul de sâmbătă noapte şi că Chauncy Hardy a fost bătut pînă a murit într-un bar de aici, în România. Nimeni nu ştie exact ce s-a întâmplat, nici măcar cei care au fost acolo. Deja am auzit vreo cinci variante diferite. Indiferent de ce este adevărat şi ce este fals nu este important acum. Important este să realizăm că s-a pierdut o viaţă a unui tânăr care avea tot viitorul în faţă.

În prezent joc în România, la clubul din Arad. De când am ajuns la Arad, cei de aici nu mi-au arătat decât respect şi curtoazie! Deşi am avut mulţi prieteni care mi-au spus înainte să vin aici: Stanecia să fii atentă în România! Iar eu le-am răspuns: Mama mea îmi spunea de fiecare dată să fiu atentă oriunde mergeam! Din păcate, tatăl meu a fost ucis în Chicago aşa că simt o durere profundă la astfel de tragedii. Nu contează ţara, oraşul sau continentul. Astfel de incidente se petrec zilnic şi cred că omenirea trebuie să le stopeze. Nu cred că România este un loc rău, nu cred că oraşul în care a murit Hardy este un loc rău.

Ceea ce cred cu tărie este că Răul şi Violenţa sunt peste tot în lume. Trebuie doar să fi prudent şi atent acolo unde te afli. Sper că persoana care i-a luat viaţă lui Chauncey Hardy să înţeleagă ce a făcut. Am crescut într-o casă creştină şi cred că rugăciunea a fost şi va fi întotdeauna un răspuns la orice situaţie. Rugăciunile mele se îndreaptă spre familie, echipă, dar şi spre cel vinovat de moartea lui Hardy. Îmi dau seamă că ceea ce simţim noi acum este nimic în comparaţie cu ce simt mama şi familia lui Hardy! Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Pentru mine, România este o ţara frumoasă şi nu vreau că acest incident să-mi schimbe impresia despre modul cum văd această ţara. Am petrecut clipe frumoase aici, m-am simţit bine şi dacă totul este OK voi continua să joc aici. Nu putem uita, însă, că o viaţă a fost luată şi că nu există nimic care să-l aducă înapoi. Chauncy Hardy tocmai mi-a trimis o cerere de prietenie pe Facebook, aşa cum fac majoritatea americanilor care joacă în aceeaşi ţara. Nu-mi imaginam că două zile mai târziu va fi mort. Am văzut una din stările sale pe Facebook în care spunea că i s-a împlinit în cele din urmă visul de a deveni un baschetbalist profesionist... Un lucru este clar: Chauncy Hardy a ieşit ca un campion!

David Lawrence (SUA), extremă U-Mobitelco BT Cluj-Napoca:

Pentru că m-am confruntat şi eu cu situaţii similare ca a regretatului Chauncey Hardy vreau să spun câteva cuvinte referitoare la tragedie şi la siguranţă mea în România. Sunt profund îndurerat de ce s-a întâmplat la Giurgiu. Sunt alături de familia lui şi le transmit condoleanţe. Mulţi dintre români cred că baschetbaliştii americani îşi creează propriile probleme şi de aceea cred că noi trebuie să învăţam rapid să ne adaptăm la mentalitatea şi cultura din această ţara. Dar sub nici o formă, un om nu trebuie să îşi piardă viaţa într-o astfel de situaţie!

Joc de cinci sezoane în România şi sunt fericit că mi-am făcut mulţi prieteni apropiaţi, români, sârbi sau americani, care m-au ajutat să înţeleg modul de viaţă de aici. Din păcate, Chauncey era aici doar de o luna... Şi mie mi-a fost greu la început şi îmi aduc aminte că am apelat la antrenori, colegi şi staff pentru a mă ajută să mă adaptez şi să învăţ limbă.

De când joc în România, securitatea mea nu a fost o problemă. Dacă nu m-aş fi simţit în siguranţă, nu mi-aş fi adus aici prietena şi fiul în vârstă de şapte luni. Sunt responsabil pentru mine, dar şi cei de la U-Mobitelco mă supraveghează cu atenţie pentru a evita orice alte incidente. Vreau să joc în continuare în România şi nu am niciun fel de animozitate faţă de poporul român!"

Kindall Dykes (SUA), extremă U-Mobitelco BT Cluj-Napoca:

Moartea jucătorului american Chauncey Hardy este o poveste tristă... Mă voi ruga pentru familia lui deoarece ştiu că sunt obligaţi să facă faţă unei situaţii foarte grele. În cei doi ani petrecuţi în România, la Cluj-Napoca, am fost în siguranţă. Nu mi-a fost niciodată teamă pentru securitatea mea. Dar sunt lucruri care se pot întâmplă oriunde în lume de fiecare data atunci când ieşi în oraş. Pe această cale transmit familiei lui Chauncey regretele mele şi sper ca Dumnezeu să aibă grijă de ei."

Stacey Nolan (SUA), antrenor Nova Vită Târgu Mureş:

România este un loc minunat! Cred că această nenorocire putea fi evitată de ambele părţi. Trebuiau să discute şi să fiecare să meargă mai departe apoi. Sunt de trei sezoane în România şi nu am avut nici un incident major. Baschetul de aici este în creştere şi este o ţara foarte bună. Oameni răi sunt peste tot, iar în Statele Unite violentă este mult mai mare. Astfel de situaţii sunt zilnice. Familia lui Hardy trebuie să înţeleagă asta şi să ierte cele întâmplate. Sunt foarte mâhnit şi trist de această moarte violentă. Mă rog din tot sufletul pentru el şi pentru familia lui! Dumnezeu să-l odihnească!"

Courtney Scott (SUA), extremă de forţă CS Otopeni:

Dupa ce m-am căsătorit aici, România a devenit a doua mea ţara. Nu sunt speriat de cele întâmplate, am crescut în Michigan şi astfel de incidente sunt frecvente în Detroit. Este unul dintre cele mai periculoase oraşe din Statele Unite. M-a sunat familia, dar sunt şi ei conştienti că astfel de incidente pot avea loc oriunde în lume. Nu mi se pare deloc o ţara periculoasă România. Îmi pare extrem de rău pentru Chauncey. Este o situaţie tragică pentru comunitatea din România, pentru lumea baschetului. Îmi pare rău că familia lui trece prin aceste clipe înfiorătoare! Dar nu poţi judecă o ţara întreagă şi un popor prin prisma unui astfel de incident! Mă rog pentru sufletul lui! Dumnezeu să-l ierte"

Jason Forte (SUA), extremă BC Mureş:

Am auzit despre incidentul de la Giurgiu. Toată lumea a aflat despre asta. Am vorbit cu familia mea, dar nu sunt speriaţi. Mă cunosc foarte bine şi ştiu că nu întru în conflict cu nimeni. Sunt responsabil, sunt un tată, am o familie şi am venit în România să joc baschet. Aceasta este meseria mea. Am călătorit peste tot în lume şi nu am avut probleme nicăieri. Nici în România nu am avut niciun fel de incident. Legat de sezonul viitor nu va pot spune nimic pentru că nu mă gândesc la asta acum. Sunt concentrat asupra jocului şi asupra obiectivelor pe care le avem. Vă rog să transmiteţi familiei compatriotului nostru că suntem alături de ei! Nu îmi pot imagina cât de greu poate să le fie. De când am auzit despre tragedia de la Giurgiu mă rog pentru sufletul şi familia lui. Dumnezeu să-l odihnească!"

Joshua Brown (SUA), conducător de joc Dinamo Bucureşti:

Am jucat împotriva lui, chiar în etapa de sâmbătă! Este inimaginabil... Nu-mi vine să cred că s-a putut întâmpla aşa ceva! Dumnezeu să-l odihnească în pace! Am venit de puţin timp în România şi cred că oamenii de aici sunt ok. Nu sunt speriat şi nu îmi este frică să rămân în România. Tragedia aceasta se putea întâmplă oriunde în lume. Pentru viitor nu-mi fac probleme. Voi continua să joc pentru Dinamo în acest sezon.

Garry Gallimore (dublă cetăţenie Jamaica şi Canda), extremă CSM Bucureşti:

Nu ne este teamă pentru securitatea noastră în România. Oricum, eu nu sunt un mare petrecăreţ, aşa că nu ies foarte mult că să mă expun unor astfel de incidente. Îmi place foarte mult aici, am venit în primul rând să joc baschet cât mai bine. Dacă vor fi mulţumiţi de mine şi asta este cel mai important, voi rămâne şi în sezoanele viitoare. România este o ţara frumoasă, locurile sunt superbe şi n-am avut nici un fel de incident cu oamenii din apropiere. Pe această cale vreau să transmit condoleanţe familiei îndurerate! Dumnezeu să-l odihnească!"

Goran Martinic (Muntenegru), conducător de joc CSM Bucureşti:

În primul rând îmi pare foarte rău pentru familia jucătorului american. Suntem alături de ei şi le transmitem condoleanţe. Aici la echipă noi nu am avut probleme. Nu ne este deloc teamă să continuăm. Această dramă se putea întâmplă în orice colţ al lumii. Este un incident izolat pe care îl regretăm din tot sufletul nostru. Vom fi mai atenţi de-acum înainte şi probabil vom ieşi cel mult o dată pe luna. În rest, oraşul este foarte frumos şi oamenii la fel."

Marko Ljubojevic (Sebia), extremă CSM Bucureşti:

Regret că am pierdut un coleg de breaslă! Dumnezeu să-l odihnească! Nu suntem speriaţi, deşi m-am cutremurat când am auzit ştirea. Voi continua să joc aici şi dacă vor fi mulţumiţi de mine voi rămâne fără probleme şi anul viitor în România."

Baschetbalistul american Hardy Chauncey (23 de ani) de la CSS Giurgiu a murit, duminică, la scurt timp după ce a fost operat la Spitalul "Bagdasar-Arseni" din Bucureşti, unde a fost adus în urma unei agresiuni petrecute într-un local din Giurgiu, la câteva ore de la câştigarea meciului cu Dinamo.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 04.00, un coechipier al baschetbalistului l-a găsit pe acesta căzut în zona ringului de dans din localul "Emotionne", în stare de inconştienţă.

(Material realizat Florin Radu, florin.radu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici