- Home
- Marius Tuca Show
- (28.05.2020, 17:57)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Profesorul Alexandru Rafila, la „Marius Tucă Show”: Cei care se opun vaccinării sunt persoane vaccinate aproape în totalitate
- România trebuie să progreseze cu măsurile de relaxare de la 1 iunie, deoarece există motive, a spus Alexandru Rafila
- Acesta a mai declarat că examenele de final de an trebue să se ţină, ca să nu se transmită un mesaj negativ pentru educaţie
- Alexandru Rafila a mai spus că vaccinarea obligatorie „nu e ideea diabolocă a cuiva, ci o necesitate de sănătate publică”
Urmărește
1980 afișări
Despre discursul preşedintelui şi măsurile care intră în vigoare
Alexandru Rafila: Am discutat măsuri tehnice. Eu n-am urmărit discursul preşedintelui, dar presupun că s-a referit la măsurile ce vor intra în vigoare. Trebuie progresat de la 1 iunie, pentru că avem motive. Sper că avem motive să progresăm. Avem o creştere mică de cazuri. Măsurile de sănătate publică trebuie supervizate de institutiile responsabilie. Să nu luăm măsuri care sunt în afara cadrului sănătăţii publice. Presupun că va începe sşi trasportul internaţional.
Marius Tucă: Izolarea e valabilă în continuare?
Alexandru Rafila: Da. Probabil că pentru anumite ţări va rămâne în continuare valabilă. Cei din Israel nu primesc mai mult de 3% din numărul turiştilor care au călătorit anul trecut în Israel. Există o limita numerică. Au nişte criterii foarte serioase.
Marius Tucă: Credeţi că la noi se vor schimba conditţile legate de carantinare/izolare?
Alexandru Rafila: Rămâne să vedem dacă vor fi schimbate. Depinde de unde vin.
Despre redeschiderea teraselor
Alexandru Rafila: Trebuie să ne gândim şi la dimensiunea mobilierului. Trebuie stabilită o dimensiune a meselor. Dacă locuiesc împreună pot să stea la masă împreună. Daca nu sunt din familie, ar trebui să fie distanţa de cel puţin 1, 5 m.
Despre plajă
Alexandru Rafila: Se poate controla poziţia şezlongurilor. Problema e că oamenii îşi mută şezlogul după soare.
Despre spectacolele în aer liber
Alexandru Rafila: Nu stiu dacă există teatru de vara pentru 500 de persoane. În Elveţia, sunt permise până la 300 de persoane. Şi în Elveţia s-a început de mult timp relaxarea.
Despre competiţiile sportive
Alexandru Rafila: Au fost 2 situaţii în Anglia, cred. Au organizat meciuri cu spectatori şi după aia a avut loc o explozie de cazuri.
Despre şcoală
Alexandru Rafila: Eu cred că trebuie să se ţină examenele. Renunţarea la Bacalaureat e foarte periculoasă în primul rând ca semnal pentru educaţie. Cred că tinerii pot să respecte nişte reguli igienice fără niciun fel de problemă, dacă li se oferă şi condiţiile speciale. Sunt multe ţări care folosesc măşti textile pentru elevi.
Marius Tucă: Ce părere aveţi despre proiectul de lege privind vaccinarea?
Alexandru Rafila: Lipsa de responsabilitate a unor părinţi care nu şi-au vaccinat copiii a dus la decesul altor copii. E o lege care nu are caracter coercitiv. Dar daca nu îţi vaccinezi copilul şi are consecinţe asupra copilului tău cât şi a altora, decizia cred că trebuie într-un fel asumată. Există o lipsă de vaccinuri la nivel mondial. Vaccinurile se produc greu. Sunt cele mai controlate produse medicale. Orice vaccin are reacţii adverse. Cei care se opun vaccinării sunt persoane vaccinate aproape în totalitate. Nu ştiu de ce există această furie.
Marius Tucă: Sunteti de acord cu ideea vaccinării obligatorii?
Alexandru Rafila: Această idee nu e ideea diabolocă a cuiva. E o necesitate de sănătate publică. De ce s-au luat aceste măsuri? Pentru că au apărut boli transmisbilbile şi decese la copii. Şi s-a decis că trebuie să introduci o anumită obligativitate. Sunt ţări în care nu există această obligativitate. În Finlanda avem acoperire vaccinală de 98%. În celelalte ţări a scăzut la 80%. Lumea a devenit îngrijorată. În Italia, după introducerea acestei legi, acoperirea vaccinală a crescut cu 10-15% şi s-a ajuns la un nivel acceptabil. În momentul în care această pandemie va dispărea, toate aceste măsuri pe care la comentăm vor dispărea. Sănătatea publică nu e ceva abstract. Legea vaccinării a fost iniţiată din acest motiv, pentru că începe să devină o problemă de sănătate publică. Legea nu se numeşte legea vaccinării obligatorii, ci legea vaccinării. Nu ştiu de ce trebuie să avem această construcţie ilogică pe care îmbrăcăm în cămaşa logică. Dacă lumea nu mai face gripă, cheltuielele de medicatie nu vor mai exista. Şi sunt cheltuieli mari. Agresivitatea şi diversele încercări de intimidare a celor care sprijină vaccinarea mi se par incorecte.
Marius Tucă: Care sunt cele mai importante vaccinuri?
Alexandru Rafila: DTP, vaccinul împotriva hepatitei B, vaccinul împotriva poliomielitei. Aceste vaccinuri se găsesc într-un singur produs pe nume vaccin hexavalent. Administrarea este sigură şi fără probleme. Băieţelul meu l-a făcut. Se fac doar 2-3 doze de vaccin la 2, 4, 11 luni. Se mai face vaccinul rubeolă, rujeolă, oreion.
Marius Tucă: Câte vaccinuri se fac?
Alexandru Rafila: Facem 10 vaccinuri. BCG nu e un vaccin care să prevină tuberculoza. Previne formele grave, mortale ale tuberculozei. Bunica mea a murit de tubrculoză la 26 de ani împreună cu cele 3 surori ale ei, în 1926.
Profesorul Alexandru Rafila face analiza celor aproximativ 100 de zile de epidemie din România şi vorbeşte despre măsurile pe care trebuie să le respecte românii în următoarele luni.
Un talk show exclusiv, cu profesorul Alexandru Rafila şi Marius Tucă, începând cu ora 18.00, într-o emisiune LIVE "Marius Tucă Show", pe mediafax.ro.
ULTIMELE ȘTIRI
-
FastGlioma ajută neurochirurgii în detectarea tumorilor reziduale. Cum funcționează sistemul cu Inteligență Artificială
-
Liga Naţiunilor: România - Kosovo 0-0. Tricolorii au nevoie de un punct pentru a termina pe primul loc
-
Iohannis s-a văzut cu Scholz la Berlin: discuţii despre stimularea investiţiilor
-
Ciolacu va pune la dispoziţie explicaţiile Ucrainei în privinţa interdicţiei lui George Simion
Citește pe alephnews.ro: Sectorul tech e „zguduit” de prezența lui Elon Musk. Ce impact are noua Administrație Trump asupra marilor companii
Citește pe www.zf.ro: Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a distrus o facilitate nucleară iraniană. Aceasta era considerată inactivă după închiderea oficială din 2003
Încă o insolvenţă zguduie piaţa: Unul dintre cele mai cunoscute branduri româneşti a cedat şi a intrat în insolvenţă
Povestea româncei care a creat una dintre cele mai importante afaceri româneşti, cu care a devenit şi miliardară in euro
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner a dat o declarație ciudată despre relația lor
PROSPORT.RO
Ce a apărut la mormântul lui Silviu Prigoană, la o zi după înmormântare: 'Nu trebuie să ne fie frică de moarte'
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe