Cod roşu de caniculă în şapte judeţe din Oltenia şi Banat

Judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman sunt sub avertizare cod roşu de caniculă, joi, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Urmărește
375 afișări
Imaginea articolului Cod roşu de caniculă în şapte judeţe din Oltenia şi Banat

Cod roşu de caniculă în şapte judeţe din Oltenia şi Banat

În judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman, valul de căldură va fi persistent. Temperaturile maxime vor fi de 39...41 de grade, iar cele minime se vor situa în jurul a 23 de grade (noapte tropicală), izolat de până la 26 de grade în Dealurile de Vest.

Va fi caniculă şi disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Valul de căldură va persista şi se va extinde, astfel încât în centrul Crişanei, sud-vestul Transilvaniei, nordul Olteniei, precum şi în vestul şi centrul Munteniei va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În aceste zone este cod portocaliu de caniculă. Este vorba de judeţele Bihor, Alba, Hunedoara, Sibiu, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov şi Bucureşti.

Temperaturile maxime vor fi în general de 38...39 de grade, iar minimele de 21...22 de grade, caracterizând o noapte tropicală.

Valul de căldură se va menţine în nordul Crişanei, Maramureş, Moldova şi local în Transilvania şi Muntenia, unde temperaturile maxime vor fi în general de 34...37 de grade, aici fiind cod galben de caniculă.

Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unităţi. Local minimele nu vor coborî, în general, sub 20 de grade. Este vorba de judeţele: Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Mureş, Harghita, Covasna, Braşov, Bacău, Prahova, Buzău, Vrancea, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici